L'Ajuntament de València dona suport a la universalitat educativa per als xiquets de 0 a 3 anys

El consistori impulsarà un estudi específic sobre la situació de l'educació infantil a la ciutat
28 març 2019 18:20h
"L'objectiu és la universalitat de l'etapa de 0 a 3 anys", ha dit Oliver. / ACN / Lluvich M.

VALÈNCIA. El ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat aquest dijous, 28 de març, una moció en què es compromet a impulsar la realització d'un estudi específic sobre la situació de l'educació infantil a la ciutat de València que servisca de base per a la quantificació i planificació de la progressiva universalització de l'etapa educativa de 0 a 3 anys, en coordinació amb la Conselleria d'Educació.

Aquesta moció l'ha presentada el govern de la Nau –format per Compromís, PSPV i València en Comú– davant la proposta presentada inicialment per Ciutadans i ha comptat amb els vots a favor del govern municipal i els vots en contra de l'oposició –PPCV i Ciutadans–.

Per la seua part, el regidor de Ciutadans Fernando Giner ha assenyalat que "és necessari modificar les bases del xec escolar perquè en el curs 2019-2020 totes les famílies puguen accedir, sense distinció, a un xec escolar universal durant onze mesos per als seus fills de 0 a 3 anys".

D'altra banda, en nom del grup popular, Cristóbal Grau ha ressaltat que "es tracta de fer un xec basat en la gratuïtat i universalitat. És un repte que és possible i hem de posar damunt de la taula".

Així mateix, la regidora d'Educació de la corporació municipal, María Oliver, ha destacat que "això es podria haver fet fa molts més anys i mai no s'havia realitzat". En eixe sentit, ha assenyalat que "l'objectiu és la universalitat de l'etapa de 0 a 3 anys, però abans és necessari un estudi específic d'aquest àmbit", ha afegit.

next