L'Ajuntament de València i Epsar acorden les mesures de sanejament i les actuacions en col·lectors per al 2020

El consistori planeja invertir més d'1.100.000 euros en les intervencions de gestió de les aigües residuals de la ciutat 
2 setembre 2019 18:18h
En aquesta primera reunió, l'Ajuntament de València i Epsar han acordat la planificació de les inversions per al 2020. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València i l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües (Epsar) han acordat actuacions conjuntes en matèria de sanejament el 2020 per un import d'1.100.000 euros. En aquestes mesures, estan previstes intervencions "importants" en els col·lectors, en l'emissari de Vera i en la depuradora de Pinedo.

Segons informen des del consistori, la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, s'ha reunit aquest dilluns amb el gerent d'Epsar, Enrique Lapuente, en una trobada en la qual han establit les bases de col·laboració entre tots dos organismes. En aquesta primera reunió, s'ha acordat la planificació de les inversions per al 2020, a més de l'increment del pressupost de manteniment ordinari dels col·lectors de la ciutat, ha detallat Valía.

D'altra banda, l'Ajuntament s'ha compromés a finalitzar "com més prompte millor" la inspecció del Col·lector Sud per a poder valorar els treballs a realitzar i que es puguen destinar els "recursos econòmics necessaris".

En el cas del Col·lector Nord, la inversió és de més de cinc milions d'euros per la neteja i millora del tram que és competència d'Epsar i que coincideix amb el carrer Jesús Morante Borrás.

Pel que respecta a la neteja d'aquesta infraestructura, s'ha actuat en la totalitat del tram i en les seues seccions d'aigües residuals (842 metres) i pluvials (842 metres), del tram II (200 metres) i, parcialment, el tram O i el tram III (des de Centre Comercial a Cano de la Molinera, de 1.108 metres), conductes que s'integren en el denominat Col·lector Nord I-II-III. El cost d'aquestes actuacions s'ha situat en els deu milions d'euros i es van extraure més de 6.000 tones de residus, ha assenyalat el consistori.

next