L'Ajuntament de València estudia reduir les altures del nou Pla del Cabanyal

El consistori també tindrà en compte la petició veïnal de reduir els apartaments turístics en la primera línia de platja
1 abril 2019 17:50h
El termini per a presentar les al·legacions finalitza el pròxim 15 d'abril. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA 

VALÈNCIA. El regidor de Desenvolupament Urbà de l'Ajuntament de València, Vicent Sarrià, ha informat aquest dilluns que, encara que el termini per a presentar les al·legacions finalitza el pròxim 15 d'abril, el consistori ja treballa sobre alguns aspectes del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar, "que han sigut debatuts amb la gent del barri". 

Entre els aspectes que està treballant l'equip redactor per a assumir les propostes d'entitats com l'Associació de Veïns i Veïnes o la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, es troba la reducció d'altures en les unitats d'execució de Doctor Lluch i les dues unitats de Portuaris, que passen de cinc altures a tres (planta baixa més dues) amb possibilitat de porxe.

A més, en la unitat d'execució d'Eugenia Viñes, també nomenada de les piscines, es mantindran les edificacions existents generant una illa amb la mateixa tipologia d'edificis que envoltarà el xalet de Demetrio Ribes, conservant el seu context original. Així mateix, les cases contigües al col·legi d'Eugenia Viñes es protegeixen, evitant així la possibilitat de l'enderrocament, han indicat des del consistori. 

D'altra banda, en un comunicat, s'ha assenyalat que també es tindrà en compte la petició de reducció d'apartaments turístics en la primera línia de platja, fixada actualment en el 30% i el 40%. "Amb aquestes consideracions també es dona resposta a la major part de les observacions del Consell Valencià de Cultura, que van en la mateixa línia de les realitzades pels veïns i veïnes del barri", ha assegurat Sarrià.

Així mateix, el responsable de l'àrea de Desenvolupament Urbà recorda que el projecte "ha sigut redactat tenint en compte les idees i criteris aportats pels veïns després d'un procés de debat i participació pública, que continua obtenint resultats molt positius". 

Després de la presentació del pla, tant l'Associació de Veïns i Veïnes com la Plataforma Salvem el Cabanyal-Canyamelar, juntament amb altres agents del barri, van expressar les seues objeccions a determinades qüestions que van ser debatudes amb l'Ajuntament. Després d'estudiar-les, Sarrià va afirmar en la sessió informativa que va tindre lloc en el Teatre El Musical que es tindrien en compte en la pròxima versió del document. 

next