L'Ajuntament de València inicia una campanya als mercats pel bon ús dels contenidors marrons

La iniciativa pretén donar a conéixer quin tipus de residus ha de ser abocat al contenidor marró i quin al verd amb motiu de la implantació de la recollida selectiva
8 juliol 2019 16:36h
La campanya té lloc amb motiu de la implantació de la recollida selectiva dels residus de matèria orgànica. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Un equip d'educació ambiental de l'Ajuntament de València informarà als mercats municipals dels barris en els quals s'ha instal·lat el contenidor marró sobre el bon ús d'aquest servei, habilitat per a la recollida de matèria orgànica.

En total, es duran a terme setze accions informatives en el marc d'una campanya organitzada amb motiu de la implantació de la recollida selectiva dels residus de matèria orgànica que, de moment, dona cobertura a prop de 400.000 persones.

L'objectiu és canviar hàbits entre els ciutadans, però també s'informarà els grans productors de residus de matèria orgànica dels llocs del mercat (com ara fruiteries, pescateries, carnisseries o forns). Es calcula que el 41% de la composició de la bossa de fem que es tira al contenidor verd és matèria orgànica, és a dir, restes d'aliments.

A més de conscienciar de la importància de la separació dels residus en origen i implicar així la ciutadania, en aquestes sessions informatives es donarà a conéixer el tipus de residus que ha de ser dipositat al contenidor marró (restes de menjar, corfes, restes de paper tacat) i quins continuen considerant-se objecte del contenidor verd (com ara els bolquers, tovalletes o qualsevol residu de neteja domèstica).

En aquesta campanya es destacaran els avantatges del nou model de recollida selectiva i els seus beneficis mediambientals, socials i econòmics. També s'explicarà què es fa amb aquests residus, que es traslladen a la planta de tractament de residus de l'EMTRE, on es realitza un tractament biològic en el qual la matèria orgànica es transforma en compost que podrà ser aplicat en el sòl com a abonament o substància orgànica en les tasques agrícoles o de jardineria.

Les accions informatives es duran a terme durant tot el mes de juliol als mercats de Benicalap, avinguda del Cid, Benimaclet, Benimàmet, Jesús-Patraix, Sant Pere Nolasc, Torrefiel i Montolivet.

A les persones interessades se'ls farà lliurament d'un poal per a facilitar la separació de residus de matèria orgànica, amb les seues corresponents bosses, així com bosses específiques per a separar un altre tipus de residus i un embut per a poder reciclar l'oli usat.

next