L'Ajuntament preveu que les obres del carrer que uneix l'IVAM amb el barri del Carme acaben a l'abril

La zona del Jardí de les Escultures, en la part posterior del museu, inclou un parc infantil i un carril per a vehicles d'emergències
18 febrer 2019 10:42h
El cost total de les obres del carrer de l'Hort d'en Cendra és de 146.471,70 euros. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. El Regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha anunciat aquest dilluns 18 de febrer l'inici de les obres d'obertura del carrer de l'Hort d'en Cendra, al barri del Carme i darrere de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) les quals està previst que finalitzen a l'abril.

Els treballs consistiran, principalment, en l'enderrocament de les construccions existents i la posterior urbanització de la zona, que es connectarà amb el carrer de la Beneficència i el futur Jardí de les Escultures de l'IVAM, així com amb el carrer de Guillem de Castro, després de l'obertura de l'altre tram de via per part de la Generalitat, ha informat el consistori en un comunicat.

Cal recordar que la Generalitat va iniciar les obres d'adequació del Jardí de les Escultures a l'octubre del 2018 i el passat 7 de febrer es va enderrocar la paret que històricament separava l'IVAM del barri del Carme de València per a avançar en les obres de condicionament del futur Pati Obert del museu.

En el disseny ha participat l'Ampa del col·legi Santa Teresa, que al seu torn ha realitzat consultes amb altres associacions del barri. El nou carrer constarà d'una banda lliure per al pas de vehicles d'emergències i per a una major accessibilitat dels vianants, així com una banda d'equipaments.

Aquesta segona banda inclou zones de jocs infantils, bancs i arbratge per a fomentar les relacions veïnals i com a zones d'espera per a recollir l'alumnat del col·legi, així com una zona lliure per a activitats amb una font abeurador. A més, sobre el mur del col·legi es col·locaran plantes enfiladisses per a convertir-lo en un mur verd.

D'aquesta forma, aquest tram es pavimentarà amb rajoles de pedra natural. També es crearan guals per als vianants en les connexions amb els carrers de Marqués de Caro i de la Beneficència, tots dos pavimentats amb rajoles de botons i canaleta, i un nou pas per a vianants que l'enllace amb aquest últim carrer.

A més, s'instal·laran nous fanals de peus i sis escocells en els quals es plantaran moreres. A aquestos s'afegiran altres nou al costat del mur del pati de l'IES Barri del Carme, on es posaran parres trepadores amb l'objectiu que cobrisquen aquest mur. Quant al mobiliari urbà, s'instal·laran bancs, papereres, aparcabicis i una zona de jocs infantils.

A més, en la part est del carrer hi ha un col·lector que està en mal estat, per la qual cosa se substituirà per un de nou que estarà connectat amb el del carrer del Marqués de Caro. Aquest col·lector tindrà una xarxa formada per diversos embornals repartits al llarg del tram reurbanitzat per a facilitar l'evacuació de les aigües pluvials.

Les obres duraran dos mesos i compten amb un pressupost –IVA inclòs– de 146.471,70 euros.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next