L'Ajuntament de València insta els propietaris de 20 parcel·les a mantindre-les netes

El consistori assumirà les tasques de neteja i passarà la factura als amos si aquests no mantenen els solars en condicions adequades
16 agost 2019 06:00h
Imatge d'arxiu d'un solar. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València inspeccionarà els pròxims dies si les persones o entitats propietàries d'una vintena de solars de la ciutat han atés la petició que se'ls va comunicar durant la segona quinzena de juliol, segons la qual havien de netejar les seues parcel·les i portar els residus als abocadors corresponents per a poder tractar-los. En l'avís, el consistori també explica que, en cas que no atenguen la petició municipal, serà l'Ajuntament qui execute les tasques de neteja i, a continuació, passarà la factura d'eixos treballs a les propietats.

El regidor de Gestió Sostenible de Residus i Neteja de l'Espai Públic, Sergi Campillo, ha explicat que aquestes notificacions estan regulades pels articles 16-18 de l'ordenança municipal de neteja urbana: "És fonamental que es complisquen les ordenances i des de l'Ajuntament vigilem que així siga i que les persones propietàries de solars els mantinguen en unes condicions correctes, nets, sense brutícia ni excés de vegetació, tal com fa l'Ajuntament amb els solars de titularitat pública, que són objecte de neteges periòdiques".

S'estima en 20.582,3 euros el cost global de la neteja d'aquestes 20 parcel·les, que es troben a Ciutat Vella, Quatre Carreres, Patraix, Poblats de l'Oest, Poblats del Sud, Rascanya i l'Olivereta.

Els costs d'aquestes tasques de neteja oscil·len entre els 238,43 i els 4.349,86 euros. D'altra banda, també es netejarà per part de l'Ajuntament el solar del carrer Duato, 18 (Morvedre, la Saïdia), una vegada acceptada per la propietat l'execució subsidiària de la neteja d'aquesta parcel·la per un cost de 404,14 euros.

Aquesta vintena d'ordres de neteja de solars se suma a les que es van fer ara fa un mes, quan l'Ajuntament va procedir a la neteja de nou solars de titularitat privada als barris del Cabanyal-Canyamelar, Montolivet, la Punta, Russafa, Benimàmet i Malilla, una vegada constat l'incompliment de les resolucions municipals que obligaven les propietats a realitzar la neteja d'eixes parcel·les en un termini màxim d'un mes.

Complementàriament, es va requerir les propietats d'uns altres sis solars privats perquè els netejaren. Eren parcel·les situades als barris d'Orriols, Russafa, Beniferri, Marxalenes i el Carme. El cost global de totes aquelles actuacions va superar els 12.400 euros.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next