L'Ajuntament de València invertirà 50 milions d'euros en un pla per a "garantir l'accés digne" a l'habitatge

El projecte comptarà amb un total de 337 habitatges públics en règim de lloguer
1 agost 2019 18:24h
El pla pretén donar cobertura a les persones que gasten més d'un 50% dels ingressos en l'habitatge. / GVA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València invertirà quasi 50 milions d'euros a impulsar un pla municipal que comptarà amb més de 300 habitatges públics en règim de lloguer per a "garantir l'accés a un habitatge digne" i "evitar la pressió dels preus".

Així ho ha manifestat la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, després de la visita a les instal·lacions d'AUMSA (Actuacions Urbanes Municipals SA); una primera "presa de contacte" amb l'empresa municipal per a definir les línies d'actuació durant la legislatura.

"La principal prioritat en la nova legislatura és generar un parc públic d'habitatge per a garantir l'accés a un habitatge digne i donar cobertura a totes les famílies que tenen la impossibilitat d'accedir a ella", ha asseverat a Europa Press la vicealcaldessa.

El pla municipal a desenvolupar durant la legislatura comptarà amb un total de 337 habitatges públics en règim de lloguer i amb una inversió de quasi 50 milions d'euros, segons ha detallat Gómez.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha manifestat que es tracta de "donar un servei a aquelles persones que dediquen més d'un 50% dels seus ingressos a pagar l'habitatge i que tenen una nòmina que impossibilita que puguen fer front a l'augment del preu de lloguer". "Hem d'intentar revertir aquesta situació", ha afirmat.

Per això, ha insistit en l'existència d'un servei públic d'habitatge "que puga donar aquest servei a les famílies" per a evitar "la pressió dels preus". 

next