L'Ajuntament de València multa amb 200 euros HazteOir per l'autobús amb lemes antifeministes

L'entitat ultraconservadora té previst tornar a circular amb un altre vehicle per València per a demanar el vot per a l'extrema dreta 
24 abril 2019 12:20h
L'autobús va marxar de València sense poder circular. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València ha sancionat amb 200 euros el propietari de l'autobús utilitzat al març per Hazteoir.org amb lemes antifeministes perquè entén que va cometre una infracció greu per incomplir el reglament relatiu a vehicles de trànsit.

Segons han explicat a EFE fonts municipals, la normativa va permetre immobilitzar el vehicle fins que va retirar els vinils (vídeo) que decoraven l'autobús i, a més, se li va posar un butlletí de denúncia per incomplir l'ordenança de publicitat, encara que en aquest últim punt no figura quantia perquè depén de l'instructor.

Quant al possible delicte d'odi en què també hauria pogut incórrer, les mateixes fonts han recordat que la Policia Nacional era la responsable de tramitar les diligències penals sobre aquest tema.

Segons va confirmar aleshores la delegació del govern, la Policia Nacional va obrir atestat i tenia previst prendre declaració a les persones implicades en eixe autobús. A més, s'estudiava la possibilitat que l'Advocacia de l'Estat es personara en la causa.

L'Ajuntament va presentar, el passat 5 de març, en el jutjat d'instrucció de guàrdia de València, una denúncia contra els responsables de l'autobús perquè considerava que proclamava "un delicte d'odi" en acusar "les i els feministes de feminazis". Segons va dir aleshores l'alcalde, Joan Ribó, el lema "#StopFeminazis no és violència de gènere, és violència domèstica" i era una "incitació a l'odi clara". Va afegir, també, que els agents de la Policia Local van poder comprovar, després de detindre el vehicle a l'entrada a la ciutat, que no complia el reglament municipal de publicitat.

Després d'analitzar el vehicle es va comprovar que "tampoc complia les normes de seguretat en eixides d'emergència", per la qual cosa va ser traslladat a la central de la Policia Local, on es van retirar els vinils amb les consignes i l'autobús va tornar a Madrid eixa nit.

Es dona la circumstància que eixa mateixa entitat té previst fer circular aquests dies per València un altre autobús amb missatges crítics contra diversos polítics i per a demanar el vot per a l'extrema dreta. Segons l'Ajuntament, podrà circular per la ciutat "si compleix amb les ordenances municipals" de mobilitat i publicitat.

next