L'Ajuntament de València retirarà el trencadís del Palau de la Música per a retornar l'edifici al seu estat original

La regidora Glòria Tello argumenta que aquest material, "que ha donat molts problemes", no constava en el projecte original de l'arquitecte, sinó que va ser instal·lat posteriorment per "una decisió política"
5 desembre 2019 12:12h
Tello ha explicat que la instal·lació del trencadís al Palau es va dur a terme temps després de la seua construcció, concretament l'any 2009, amb fons del Pla E i, segons ha apuntat, aquest material "ha donat molts problemes". / JOANBANJO

VALÈNCIA (EP). La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous un informe del Servei d'Arquitectura del consistori pel qual es dona el vistiplau a retirar el trencadís que des de l'any 2009 i fins ara ha recobert el Palau de la Música de la ciutat. Amb aquesta intervenció, es pretén que el centre cultural recupere el seu estat original, atés que el disseny inicial no contemplava la instal·lació d'aquesta mena de material.

Així ho han anunciat la presidenta del Palau de la Música i regidora de l'àrea de Cultura, Glòria Tello, i l'edil responsable de Gestió de Recursos, Luisa Notario, en atenció als mitjans després de la Junta de Govern local, que ha aprovat l'informe favorable que ha fet el Servei d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics per a la retirada del trencadís, i just abans del ple extraordinari que se celebra aquest dijous sobre l'EMT.

Tello ha explicat que la instal·lació del trencadís al Palau es va dur a terme temps després de la seua construcció, concretament l'any 2009 amb fons del Pla E i, segons ha apuntat, aquest material "ha donat molts problemes". En aquest sentit, ha indicat que l'Ajuntament va fer un estudi en què van observar que "eixe afegit no era original, no estava en el projecte original de l'arquitecte". "Eixe element no constava, va ser una decisió política", ha censurat la regidora.

La responsable de Cultura ha remarcat que "l'informe demostrava que [el trencadís] no era un element propi de l'edifici". "Com que l'edifici està adscrit a l'Ajuntament, vam traslladar aquest informe i des dels Serveis Centrals Tècnics vam demostrar que efectivament eixe element no era propi de l'edifici, i en Junta de Govern s'ha aprovat que la millor mesura a prendre era retirar-lo", ha argumentat Tello.

La regidora també ha destacat que aquesta instal·lació es troba encara en garantia –han passat deu anys des que es va afegir el trencadís– i, per això, l'empresa es compromet "a retirar-lo i sanejar tota la zona". Per eixa raó, Tello ha celebrat que el Palau de la Música "tornarà a ser com originalment el va dissenyar el seu arquitecte" i ha subratllat que "aquella decisió presa el 2009 va molestar molt la família de l'arquitecte".

Respecte als terminis, Tello ha dit: "No creiem que siguen unes actuacions que duren molt de temps, ja que consisteixen bàsicament a retirar eixos elements i sanejar la zona, per la qual cosa en els pròxims mesos estarà acabat segur". Així mateix, ha aclarit que aquesta intervenció no té relació amb les obres de rehabilitació a les sales Rodrigo i Iturbi. En aquest sentit, Luisa Notario també ha reiterat que "això no té absolutament res a veure amb l'obra", sobre la qual "d'ací a poc temps" esperen "anunciar quina és la situació actual de l'expedient". "Espere que en uns dies puguem informar amb tot detall sobre la situació de les obres", ha conclòs aquesta regidora.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next