L'Ajuntament de Vilamarxant substitueix un concert del 'Botifarra' per un circ per al 9 d'Octubre

El PSPV recrimina el "veto ideològic" a l'artista mentre que l'alcalde popular defensa que han canviat l'espectacle per a adreçar-se a un públic "més familiar"
29 setembre 2019 11:04h
Botifarra tenia prevista una actuació el 9 d'octubre. / IMATGE D'ARXIU 

VALÈNCIA. El concert que Pep Gimeno 'Botifarra' tenia programat a Vilamarxant (el Camp de Túria) per al pròxim 9 d'octubre ha sigut substituït per un espectacle de circ. La decisió ha sigut pressa per l'actual consistori, en mans pel PPCV i Ciutadans, que havia heretat la programació de l'anterior govern de Compromís i el PSPV.

La decisió, segons ha explicat l'alcalde, Hector Troyano, s'ha pres perquè el concert de Botifarra "no quadrava amb la resta de la programació" i buscaven un espectacle que s'adreçara "al públic familiar". Així, ha assegurat que "en un altre moment, en un altre context, no hi ha problema" que actue al poble.

No obstant això, des del PSPV local consideren que es tracta d'un "veto" i una "censura" per motius ideològics. "No és del seus", afirmen, i culpen el PPCV de "vincular política i cultura" i de no reconéixer que el 'Botifarra' "ha recuperat i difós una part important del folklore valencià".

No és la primera vegada que una actuació del 'Botifarra' es veu truncada per qüestions polítiques. El 2017, el secretari general del PPCV de Torrevella, Joaquín Albadalejo, va tractar de vetar el cantat xativí en considerar que "vol imposar la seua ideologia, la del pancatalanisme, en un territori que considera hostil". 

next