La demarcació d'Alacant lidera la compra d'habitatges per part dels estrangers

Les Canàries, les Balears i el País Valencià son els llocs més demandats pels estrangers, majoritàriament britànics, per a comprar vivenda
8 agost 2019 12:02h
La compra d'habitatge per part d'estrangers suposa el 12,2% del total. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Les autonomies amb alta densitat turística, especialment les illenques i les mediterrànies, encapçalen la demanda d'habitatge per part dels estrangers. Especialment, les Balears i les Canàries, on els estrangers van realitzar el 27,4% de les compres d'habitatge efectuades en aquestes autonomies, i el País Valencià, amb un 25,6%, segons l'Estadística Immobiliària del Col·legi de Registradors en el primer trimestre.

D'acord amb aquesta estadística, en tot l'Estat les compres d'habitatge per part d'estrangers van representar el 12,2% del total, la qual cosa implica una lleugera reculada en termes relatius respecte al trimestre anterior, on el percentatge va ser del 12,7%. No obstant això, en termes absoluts, es va incrementar fins a les 16.000 compravendes.

La demarcació Alacant, amb major compra d'habitatges per part d'estrangers

Els resultats per demarcacions confirmen la importància del turisme en l'afluència de compres de cases per part dels estrangers i les diferències territorials. A trets generals, mentre que 14 demarcacions presenten percentatges de compra superiors al 10%, hi ha fins a 15 amb xifres de compra per davall del 2%.

Alacant és la demarcació que presenta amb claredat uns resultats més destacats, amb un 40,9% de compra d'habitatge per part dels estrangers. En segon lloc se situa Tenerife, amb un 34,2%, seguida de Màlaga, amb un 28,2%; les Balears, amb un 27,4%, i Girona, amb un percentatge d'un 25,3%.

Els britànics, compradors habituals però en mínims històrics

Respecte a les nacionalitats amb major demanda en el mercat d'habitatge espanyol, és destacable que els compradors britànics se situen en un mínim històric, amb un 13,8% sobre el total de compres d'habitatge per part dels estrangers, encara que es manté en primera posició. El trimestre anterior aquest percentatge va ser del 16,6%.

En segon lloc se situen els francesos, amb el 7,6% del mercat, seguits dels alemanys, amb un 6,9%. Els marroquins registren un increment important, en passar de l'octava a la quarta posició i d'un 4,7% de les compres d'habitatge al 6,1%. Els segueixen els romanesos, amb un 6,1%; els belgues, amb un 5,4%; els italians, amb un 4,9%, i els xinesos, amb un 4,5%.

next