Alacant serà la seu d'un dels centres de referència de recerca en Intel·ligència Artificial a Europa

La decisió es va fer pública aquest dimarts a la nit a Vancouver coincidint amb una trobada científica internacional
11 desembre 2019 11:21h
La posada en marxa d'aquest centre ELLIS és una de les accions recollides en l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana presentada pel president fa un mes. / GVA

VALÈNCIA (EFE). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha celebrat l'elecció d'Alacant com a seu d'un dels centres de referència en la recerca en Intel·ligència Artificial a Europa, que estarà connectat a quasi una vintena de centres en onze països europeus que integren la xarxa Laboratori Europeu d'Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents (ELLIS, pel seu nom en anglés: European Laboratory for Learning and Intelligent Systems).

La decisió, que es va fer pública aquest dimarts a la nit a Vancouver (el Canadà) en ocasió d'una trobada científica internacional, suposarà que Alacant s'integre en l'objectiu d'aconseguir que Europa siga competitiva en Intel·ligència Artificial i que eixe impuls es transforme en beneficis econòmics i socials.

El cap del Consell va recordar que la Generalitat s'ha marcat com a prioritat la modernització i la innovació inclusiva del País Valencià amb la creació de l'Agència Valenciana d'Innovació, de la Conselleria d'Innovació i del Districte Digital, els tres organismes que lideren la innovació i la recerca al País Valencià i que estan a Alacant.

La posada en marxa d'aquest centre ELLIS és una de les accions recollides en l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana presentada pel president fa un mes.

La xarxa ELLIS ha anunciat l'establiment de les primeres 17 unitats en 10 països europeus i Israel. Construïdes entorn de destacats investigadors d'Intel·ligència Artificial, les unitats de recerca es dediquen a abordar desafiaments fonamentals en aquest sector amb un enfocament en l'excel·lència de la recerca i l'impacte social. A la convocatòria es van presentar 28 propostes de 13 països.

El Laboratori Europeu d'Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents, creat el 6 de desembre del 2018, és una organització científica europea que se centra en la investigació i l'avanç de la Intel·ligència Artificial moderna, basada en gran mesura en mètodes d'aprenentatge automàtic, com ara les xarxes neuronals profundes que permeten a les computadores aprendre de les dades i l'experiència.

next