Alberto Fabra retreu als senadors que diguen País Valencià en el debat sobre la reforma de l'Estatut

L'expresident de la Generalitat acusa el senador de Compromís Carles Mulet d'utilitzar "terminologies distintes" i el senador de Podem Ferran Martínez li llegeix el preàmbul del text estatutari
20 febrer 2019 19:14h
Fabra s'ha queixat que demanen respecte a l'Estatut aquells que "no són partidaris d'utilitzar la terminologia que s'aprova en l'Estatut". / SENAT

VALÈNCIA. Alberto Fabra ha demanat als senadors que utilitzen la denominació País Valencià que "respecten"  l'Estatut perquè, segons ha defensat aquest dimecres durant la seua intervenció en el debat sobre la reforma del text estatutari, aquesta denominació no està recollida al document. 

L'expresident de la Generalitat ha començat la seua intervenció fent un retret als senadors que utilitzen "terminologies distintes". Fabra ha interpel·lat directament Carles Mulet –qui en el seu torn de paraula al Senat ha emprat la denominació País Valencià i Comunitat Valenciana, indistintament–, a qui ha dit: "Com podem demanar respecte al nostre Estatut si vostè no és partidari d'utilitzar la terminologia que s'aprova en l'Estatut?".

Mentre Fabra feia esment a l'articulat del text estatutari i afirmava que "la senyera és la bandera i la llengua és la valenciana", Mulet des de la bancada li recordava: "El preàmbul, el preàmbul". 

Durant la sessió s'ha aprovat finalment la reforma de l'Estatut, però, abans, el senador de Podem Ferran Martínez ha demanat la paraula al president de la cambra alta per a retreure a Alberto Fabra que afirmara que el terme País Valencià no apareix al text. El president del Senat li ha concedit un minut, que Martínez ha aprofitat per a llegir "un fragment de l'Estatut". "Segon paràgraf del preàmbul", ha començat a llegir el senador de Podem tot recordant-li a l'expresident que la denominació sí està recollida. Fabra, però, ho negava amb el cap.

next