Diari La Veu del País Valencià
L’Albufera, aiguamoll amfitrió d’una trobada internacional per a la conservació de les zones humides

VALÈNCIA. Analitzar l’estat de conservació i protecció de l’aigua i dels seus ecosistemes. Aquest és l’objectiu principal de la xarxa internacional Living Lakes, que reuneix més de 100 llacs dels cinc continents i que enguany ha triat la ciutat de València per a la quinzena edició de la Conferència internacional sobre llacs i zones humides, un esdeveniment que es realitzarà a principis de maig al Complex Esportiu-Cultural la Petxina i que ha agafat l’Albufera com a aiguamoll amfitrió.

Aquesta trobada biennal, que tindrà lloc del 7 al 9 de maig, reunirà representants de diferents països membres que podran participar en una sèrie de conferències, taules redones i activitats que plantejaran quin és l’estat dels aiguamolls hui i què es pot fer per a millar-lo i conservar-lo. L’esdeveniment està organitzat per Fundació Global Nature, una entitat privada sense ànim de lucre dedicada a la protecció de la natura que es va crear el 1993.

“Per a València és un honor poder albergar aquesta conferència i estem molt satisfets que s’haja triat la nostra ciutat com a seu d’aquest esdeveniment”, ha exposat el regidor delegat de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, en la presentació Living Lakes 2019. El regidor ha destacat que durant aquest esdeveniment es tractaran temes tan importants com el paper dels aiguamolls en la lluita contra el canvi climàtic i tots els serveis ecosistèmics que les zones humides proporcionen als éssers humans.

A més, Campillo ha aprofitat per a recordar que aquesta conferència “pot vindre molt bé per a la ciutat per a seguir reclamant una solució definitiva a la dotació hídrica del nostre llac i del Parc Natural de l’Albufera, perquè es posa de manifest la importància de les zones humides per a les persones com un factor de desenvolupament local”. El regidor ha presentat l’esdeveniment junt amb la directora de Living Lakes, Marion Hammerl; el director gerent de Fundación Global Nature, Eduardo de Miguel, i la responsable de Depuració d’Aigües de Global Omnium, Gloria Fayos.

Així, quan es compleix el 20é aniversari de la posada en marxa d’aquesta xarxa de treball, Living Lakes arriba a la capital del Túria, amb la missió de millorar la protecció, restauració i rehabilitació dels cossos d’aigua dolça del món. L’Albufera de València pertany a aquesta xarxa des del 2009, una organització que va començar el seu treball el 1998 de la mà de Global Nature Fund. A més, en tot l’estat espanyol hi ha altres aiguamolls associats, com ara la Llacuna de la Nava (Castella i Lleó), el Salobrar de Campos (les Illes Balears), Aiguamolls de La Manxa (Castella-la Manxa) i el Delta del Llobregat (Catalunya).

Comparteix

Icona de pantalla completa