L'alcalde del Castell de Guadalest fa una 'portabilitat' del PP a Ciutadans

La formació taronja confirma que Enrique Ponsoda "se suma" al seu projecte i que "treballarà per al partit" a partir d'ara
21 febrer 2019 17:24h
Ponsoda és, fins al moment, l'alcalde de la xicoteta localitat del Castell de Guadalest. / SPOTTER2

ALACANT. L'alcalde del Castell de Guadalest (la Marina Baixa), Enrique Ponsoda, i el de Daia Vella (el Baix Segura), Rafael Vives, han demanat aquest dijous la baixa del Partit Popular, formació per la qual van ser elegits regidors en les passades eleccions municipals, segons han confirmat a Europa Press fonts de la direcció provincial del partit.

Ponsoda i Vives han tramitat la seua baixa a primera hora davant la direcció provincial emplenant un formulari tipus en el qual comuniquen el seu desig d'abandonar el partit i sense explicar els motius que els han conduït a prendre la decisió.

Des de la direcció provincial del PP han declinat fer qualsevol valoració sobre aquest tema. No obstant això, des de la direcció de Ciutadans sí que han admés que Ponsoda "se suma al projecte".

El coordinador comarcal a les Marines de la formació taronja, Alejandro Pérez, ha confirmat que l'alcalde del Castell de Guadalest "treballarà per al partit" a partir d'ara, encara que sense especificar si eixe treball es traduirà a encapçalar o no alguna candidatura, perquè les llistes i els caps de cartell "no estan encara tancats" a Ciutadans.

Ponsoda és, fins al moment, l'alcalde de la xicoteta localitat del Castell de Guadalest. En aquest municipi, la corporació es tria mitjançant llistes obertes i en aquesta legislatura tots els regidors són del Partit Popular.

Fonts del PP han explicat que "en aquells municipis en què governen, si l'alcalde expressa la seua voluntat de seguir, repeteix com a cap de cartell". Per això, han indicat que Ponsoda no hauria tingut més problemes a tornar a encapçalar la candidatura 'popular' a l'Alcaldia del Castell de Guadalest en les pròximes municipals. Les mateixes fonts atribueixen la seua decisió a la seua "falta de sintonia" amb l'actual direcció provincial del partit.

Abandonaments a la Marina Baixa

Respecte de l'abandonament aquest dimecres de Jaime Lloret, fins a eixe moment edil del grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de la Vila Joiosa, els seus ja excompanys de grup han afirmat que no tenen cap "comunicació oficial" i que s'han assabentat per les xarxes socials.

No obstant això, la ruptura de Lloret amb la formació Compromís s'ha escenificat en el ple ordinari d'aquest mateix dijous en el qual ha trencat la disciplina de partit votant diferent dels seus companys fins a tres ocasions.

next