L'alcalde de la Llosa es querellarà contra el portaveu del PSPV perquè l'ha acusat d'augmentar el cens

El consistori del municipi de la Plana Baixa parla d'"una denúncia falsa" i exposa que el nombre de veïns del municipi ha disminuït els darrers quatre anys 
7 febrer 2019 11:33h
L'Ajuntament ha explicat que l'any 2019 hi ha hagut 40 altes en el padró i 25 baixes. / 19Tarrestnom65

CASTELLÓ. L'alcalde de la Llosa (la Plana Baixa), Ximo Llopis (PPCV), presentarà una querella contra el portaveu del PSPV, José Ricardo Casals, per "les falsedats i mentides que ha proferit sobre el padró municipal", segons ha informat l'Ajuntament de la localitat.

Casals va denunciar que en els últims sis mesos Llopis havia incrementat el cens electoral "empadronant persones de fora del poble a canvi de treball", un fet que, segons va dir, ja va ocórrer en les eleccions de 2011 i 2015.

Segons el consistori, no s'ha produït cap empadronament il·legal ni cap intent d'empadronament il·legal. A més, ha assegurat que l'exalcalde d'Onda Juan Miguel Salvador va ser qui, juntament amb José Ricardo Casals, "va fer la denúncia falsa d'empadronaments a la Llosa".

Així, el consistori ha recordat que l'exalcalde d'Onda, juntament amb altres 45 persones, "va intentar empadronar-se de manera irregular a Vilamalur per a intentar perpetrar una 'tupinada' electoral" i afegeix que, malgrat el que afirma el regidor socialista, el nombre de veïns del municipi no s'ha incrementat en els últims quatre anys, sinó que ha passat de 988 habitants el 2015 a 951 veïns empadronats el 2019.

Així, l'Ajuntament ha explicat que l'any 2019 hi ha hagut 40 altes en el padró i 25 baixes, "una situació totalment normal tenint en compte naixements, defuncions i canvis de domicili, no com a Vilamalur, on el PSOE pretenia empadronar de colp 40 persones".

El consistori ha indicat que el cens de la Llosa, "com no podria ser d'una altra manera", compta amb l'aval del Consell d'Empadronament que "sempre ha certificat que la gestió del padró es realitza de manera correcta".

next