L'alcalde de la Vilavella que va pressionar una edil deixa el PSPV i el partit lamenta "l'escarni públic" contra ell

La formació socialista local afirma que la decisió de Manel Martínez "pretén acabar amb la persecució política que ha patit fins ara"
31 juliol 2019 17:00h
Des d'ahir, Martínez ha abandonat tots els seus càrrecs orgànics i institucionals

VALÈNCIA. El PSPV de la Vilavella ha anunciat la renúncia a l'Alcaldia de Manel Martínez i la dimissió dels seus càrrecs orgànics, així com la baixa del partit. Aquesta decisió ve motivada –segons els socialistes– per l'"escarni públic a la seua persona" que es ve "orquestrant" des de fa anys "amb l'única finalitat d'acabar amb la carrera política del primer edil". D'aquesta manera –han afegit– "es pretén acabar amb la persecució política que ha patit el fins ara alcalde de la Vilavella".

Martínez també va presentar aquest dimarts la seua renúncia al càrrec de diputat provincial en haver transcendit fragments d'una conversa personal que va mantindre amb la regidora del PP en aquesta localitat, Inmaculada Traver, quan no era alcalde ni diputat, que recull algunes coses que –segons va explicar el grup socialista en la institució provincial– "no són acceptables".

El PSPV de la Vilavella ha manifestat en un comunicat que fa dos anys es van abocar "informacions falses" en mitjans nacionals sobre les retribucions que cobrava l'edil en el moment d'accedir a l'Alcaldia "manipulant les quantitats mensuals a percebre, quan en realitat el seu sou havia quedat en 845 euros al mes".

Així mateix, ha explicat que durant la legislatura anterior pàgines anònimes de Facebook i blogs "es van dedicar a mentir i a difondre imatges de l'habitatge personal de diferents regidors, entre ells el primer edil".

Quant a la difusió de la conversa de l'alcalde amb la portaveu del PPCV en El Mundo, els socialistes també han aclarit que la gravació "reprodueix una de les diferents reunions que van mantindre els representants del PSOE i del PPCV en les setmanes prèvies a la presa de possessió, tal com és normal a l'hora de formar qualsevol govern".

Però "no es diu en cap moment que, posteriorment a aquesta trobada entre l'alcalde i la portaveu, va haver-hi una reunió amb diversos membres de tots dos partits en la qual estaven els dos implicats i en la qual es va avançar en la futura col·laboració", han afegit.

"No es pot descontextualitzar"

Segons el PSPV de la Vilavella, la reunió es produeix en un moment en què Manel Martínez no era alcalde ni diputat, no ostentava cap càrrec i "tot oferiment no passava de ser una mera hipòtesi". "Es tracta d'una de les múltiples reunions polítiques que es realitzen per a conformar els ajuntaments i no es pot descontextualizar d'aquest àmbit", ha insistit.

Els socialistes han assegurat que la gravació que publica El Mundo està "editada i tallada", la qual cosa "evita escoltar les declaracions de Traver i entendre el context i el to en el qual es va mantindre aquesta conversa per totes dues parts".

Així mateix, han explicat que la gravació d'una conversa privada sense el consentiment del primer edil es produeix en el lloc de treball d'Inma Traver, "lloc de trobada que ella mateixa ofereix a través d'un missatge de WhatsApp a l'alcalde donant amplitud d'horari per a reunir-se –de 8 a 14 hores–". "La xarrada es produeix en horari de treball d'Inma Traver i es desenvolupa en to distés fruit de la correcta relació que tenien tots dos", han afegit.

En la mateixa gravació a la qual fa referència El Mundo, –segons el PSPV delLa Vilavella–  Traver "reconeix que un diputat popular els va informar que es faria un ERO massiu en el moment de produir el canvi polític i insinua que la majoria de treballadors eren eventuals i que podien cessar en el treball en la Diputació".

"La preocupació de la senyora Traver per la continuïtat del seu treball eventual en la Diputació va ser el que va portar Manel Martínez a parlar del futur laboral de la regidora, ja que ella mateixa li va reconéixer la precarietat del seu contracte –que acaba l'abril del 2020–", han apuntat els socialistes.

Abandona la política

Una vegada aclarit el context en el qual s'ha desenvolupat tota aquesta situació, el PSPV de la Vilavella ha apuntat que Martínez és conscient que la seua intervenció no va ser "la més adequada", i per això ha decidit abandonar la política i demanar el reingrés al cos de funcionaris de professors de secundària de la Generalitat, on posseeix plaça pròpia obtinguda a través d'unes oposicions.

Des del PSOE de la Vilavella han agraït la labor realitzada per l'edil, al qual desitgen la "millor de les sorts". "Continuarem millorant la Vilavella, malgrat els atacs, la no acceptació de la derrota i les males arts perquè el progrés de la Vilavella és el més important", ha conclòs.

next