L'alcaldessa pedània del Saler dimiteix perquè creu que l'Ajuntament l'ha "anul·lat i li ha "faltat al respecte" 

El consistori de València assegura que estava previst rellevar Anna Batlle del seu càrrec i atribueixen la decisió d'aquesta a una "rabinada personal"
7 octubre 2019 14:19h
Des de l'Ajuntament asseguren que ja estava previst rellevar-la del seu càrrec. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. L'alcaldessa de la pedania valenciana del Saler, Anna Batlle (Compromís), ha anunciat la seua decisió de deixar aquest càrrec per haver sentit anul·lades les seues funcions com a responsable municipal en aquest poble de la capital, per "falta de respecte" a la seua persona i per veure coartada la seua llibertat d'expressió. Segons recull Europa Press, el conflicte entre la ja exalcaldesa pedània i l'Ajuntament de València va començar arran d'un projecte per a fer un parc infantil a l'escola del Saler.

Batlle va comunicar-ne la dimissió a través del compte de l'Alcaldia del Saler en Facebook, un fet que des de l'Ajuntament de València s'ha considerat "una decisió desafortunada i irreflexiva". Fonts municipals han ressaltat que estava previst "un relleu" al capdavant d'aquesta alcaldia pedània" i han indicat que "la responsabilitat pública s'ha de prioritzar en tot moment, fins i tot, quan es preveu un relleu personal al capdavant d'un càrrec com el que ella ha tingut".

Anna Batlle –qui va concórrer en el número 14 de la llista de Compromís al consistori valencià– va detallar, en comunicar la seua dimissió, que ho feia "per diverses raons" i va precisar que la seua decisió es produïa "per coartar" la seua "llibertat d'expressió fent des de la Regidoria de Serveis Centrals Tècnics –en mans de Luisa Notario (Compromís)– que retirara una publicació" –feta a les xarxes socials institucionals– i perquè "anul·laven" les seues "funcions com a alcaldessa en el moment que posen impediments al fet que puga triar un projecte d'un parc infantil per a l'escola del Saler".

Així mateix, Batlle comentava a la publicació que ha demanat, "tant a la Regidoria de Serveis Centrals Tècnics com a la de Pobles el projecte de l'escola i informació" al respecte i criticava que no l'han rebuda. "Em sembla una falta de respecte a la meua persona i al Saler, poble que represente. La Regidoria de Pobles calla, no he sentit que em donaren suport", ha exposat.

La ja exrepresentant municipal en aquesta pedania assegurava en la seua renúncia que per a ella la política "és lluitar pel bé comú" i destacava que això és una cosa que no ha parat de fer, a més de subratllar que ha estat al costat del seu poble.

"Deixar en mal lloc el Pla Edificant"

Igualment, exposava que les citades obres a l'escola "s'han alentit per diverses raons", entre elles, "la gota freda" i la humitat generada per ella. Batlle considerava també en el seu escrit que s'està "deixant en mal lloc" el Pla Edificant promogut pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, per "mala gestió".

"Com sabeu, més de la meitat dels centres educatius necessitaven d'una actuació, bé de noves construccions o reparacions que gràcies al Pla Edificant s'han portat i s'estan duent a terme", assenyalava l'exalcaldesa, que comentava que "part d'eixe treball s'ha delegat als ajuntaments" i criticava que en el cas de València, la regidora Luisa Notario no li ha "deixat donar resposta a les necessitats de l'escola del Saler".

"Llàstima que no sàpia treballar en equip ni valorar els recursos humans de què disposa", censurava Batlle, que reclamava "#Méscompromis" i deixar "de costat els egos". Després d'això, assegurava que com a "militant del Bloc continuarà treballant pel Saler "des de fora" de l'alcaldia pedània com "l'alcaldessa que tant ha lluitat per la naturalesa, els esports, el port del Saler, el seu mar, la devesa i la seua gent".

"M'acomiade amb la cara molt alta d'haver fet moltes coses pel meu poble i per València. Per a treballar pel bé comú de totes i tots", afig en el seu escrit de dimissió, a més de donar les gràcies a tots els que l'han ajudat i volgut.

Des de l'Ajuntament de València han explicat que, atés que Batlle donava a conéixer i argumentava la seua dimissió des d'una pàgina institucional, el dissabte se li va demanar "eliminar un post on atribuïa la responsabilitat de fer un parc infantil a una regidoria que no té cap competència per a presentar, realitzar o desestimar cap projecte relacionat amb un parc infantil".

Fonts municipals expliquen també que el diumenge se li va sol·licitar "la retirada d'un segon post en el qual, a més d'anunciar la seua dimissió –una decisió que asseguren respectar "plenament"–, s'afegia "informació i desitjos de caràcter plenament personals i partidistes que en cap cas responen ni a la finalitat que tenen les xarxes socials institucionals ni a la responsabilitat amb què tots els càrrecs de l'Ajuntament assumeixen les seues funcions, separant en tot moment la institució dels seus propis partits".

"Res a veure amb el projecte"

Des del consistori han agregat que la "tota aquesta actuació" de Batlle "no té res a veure amb un projecte al Saler sinó que es tracta d'una rabinada personal". Així, han exposat que "ho demostra el fet que el projecte en qüestió no l'han presentat dins del termini i en la forma escaient perquè siga tingut en compte als processos participatius d'enguany". "Ens confirmen que el projecte que tant diu haver defensat l'ha presentat fora de termini. Res té a veure tot això amb el projecte sinó amb la seua destitució", han insistit.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next