El PP suma amb Ciutadans i Vox per a seguir governant Alacant

Compromís perdria un dels tres regidors que va obtindre el 2015 i Vox entra al consistori amb dos representants municipals
26 maig 2019 22:23h
Luis Barcala va arribar a l'Alcaldia d'Alacant després de guanyar una moció de censura el 2018. / PSPV

VALÈNCIA. El PP podria mantindre el govern municipal d'Alacant amb un pacte que inclouria Vox i Ciutadans, amb més del 75% escrutat. Els populars liderats per Luis Barcala obtenen 9 regidors, els mateixos que el PSOE de Francesc Sanguino. La suma de les forces de dretes i ultradreta és superior a la del bloc d'esquerres per la pèrdua de suports de Compromís i Podem.

Els populars van arribar a l'Alcaldia el 2018, després que Luis Barcala guanyara una moció de censura contra el socialista Gabriel Echávarri, ara, però, la suma dels 9 regidors del PP més els 5 regidors de Ciutadans i els 2 de Vox possibilitaria un pacte a l'andalusa.

Unides Podem obtindria dos regidors, perdent així quatre dels representants que va aconseguir el 2015. Compromís es quedaria amb 2 regidors, és a dir, un menys dels que va aconseguir la formació valencianista el 2015 quan va obtindre tres regidors.

Per altra banda, Vox entraria en l'hemicicle amb 2 regidors. La majoria absoluta a la ciutat està fixada en 15 regidors.

next