Alerta groga a la costa pel temporal, que pot deixar pluges de fins a 60 litres per metre quadrat

Alfondeguilla acumula precipitacions de 102 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores
5 desembre 2019 10:58h
El port de Sagunt va ser tancat al trànsit marítim a les 22.35 hores, però ja s'ha reobert. / EFE

VALÈNCIA (EFE). El temporal de pluges que afecta la costa valenciana, i que manté el litoral de la demarcació de Castelló i de la de València en alerta groga per fenòmens costaners, ha deixat acumulats prop de 102 litres per metre quadrat en les últimes vint-i-quatre hores a Alfondeguilla (la Plana Baixa).

El port de Sagunt, que va ser tancat al trànsit marítim a les 22.35 hores del dimecres a causa de les condicions meteorològiques, ha sigut reobert a les 5.45 hores d'aquesta matinada, segons l'Autoritat Portuària de València (APV).

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), durant la passada matinada la pluja ha sigut persistent en localitats costaneres del nord, com per exemple Castelló de la Plana, de vegades amb intensitat forta. A més, alerta que el temporal de pluges a la Mediterrània no ha acabat i informa que pràcticament tot el litoral del País Valencià està en alerta groga.

En les últimes quatre hores, s'han recollit 33,4 litres per metre quadrat a Vila-real; 29,9 a L'Alcúdia de Veo; 28 a Alfondeguilla, i 12,8 a Onda, segons dades del Sistema Automàtic d'Informació Hidrològica (SAIH).

Pel que fa a l'estat de la mar, l'Aemet alerta que continua sent dolent i alerta que les ones poden arribar als 2,5 metres d'altura.

Com a conseqüència del vent que ha bufat en les últimes hores, els bombers del consorci de Castelló han intervingut per la caiguda d'un arbre a Almassaora, i els d'Alacant per problemes en el clavegueram a Altea, el despreniment de roques en la carretera CV 715, a Benidorm, i per cotxes embossats però sense persones afectades.

Emergències de la Generalitat ha informat que fins a última hora del dimecres el telèfon d'Emergències 112 ha rebut 455 trucades telefòniques relacionades amb l'episodi de pluja i vent, generant 333 incidents.

next