'Alfaro, l'art compromés' i 'Cancionero y romancero de ausencias', premis Festival CCC 2019 en les categories de documental i ficció

El jurat del Festival de Cinema Ciutadà Compromés 2019 també ha premiat el documental ‘Siete Leguas’, ‘(M)otherhood’ i ‘Cant al ras’
27 novembre 2019 23:50h
La gala de cloenda de la cinquena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés ha hagut de posar el cartell ‘d’aforament complet’ al Teatre Micalet la vesprada del dimecres 27 de novembre. / ACICOM

VALÈNCIA. La gala de cloenda de la cinquena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés ha hagut de posar el cartell ‘d’aforament complet’ al Teatre Micalet la vesprada del dimecres 27 de novembre. El públic ha volgut reconéixer així la gran qualitat dels audiovisuals projectats i el nivell de participació del teixit associatiu valencià, que s’ha implicat en un festival que s’ha realitzat a 42 sales diferents, la gran majoria seus d’associacions culturals i entitats cíviques i ciutadanes.

El jurat del FestivalCCC ha estat format per la professora i investigadora cultural Anna Gascón; la periodista i professora Anna Senent; les directores i productores de cinema Helena Sánchez Bel i Giovanna Ribes; els crítics Fernando Franco, Ignacio Cort, Juan Miguel Company i Manuel Carceller; el professor universitari Pablo Ferrando; el soci d’ACICOM, periodista i escriptor Jaime Millás; el director de la Cartelera Túria Pau Vergara, i la vicepresidenta d’ACICOM i periodista Emília Bolinches, que s’ha encarregat de coordinar el jurat.

A l’hora de dictaminar el seu veredicte, aquest jurat ha optat per destacar, en la categoria Documental, ‘Alfaro, l’art compromés’, de Vicent Tamarit, una obra que recull l’obra i la vida d’Andreu  Alfaro, un dels artistes valencians més internacionals i dels escultors més destacats a l’estat espanyol de la segona meitat del segle XX.

En la categoria de Ficció, el guardó ha estat per a ‘Cancionero y romancero de ausencias’ de Joan Gómez Alemany, una reflexió sobre la poesia, el cinema, la llibertat i els drets humans amb l’obra del gran poeta Miguel Hernández com a fil conductor i en la que ha col·laborat el poeta Manel Rodríguez-Castelló.

El documental ‘Siete Leguas’, de Jon Ander Santamaría i Marcia Castillo, que narra l’experiència d’una companyia de dansa formada per alumnat amb discapacitat motora, ha estat reconegut com la millor Producció per Micromecenatge.

El guardó de Noves Realitats Socials ha estat pel documental (M)otherhood, de Laura Garcia Andreu i Inés Peris Mestre, una de les obres revelació de l’audiovisual valencià d’enguany que encara un tema tan personal, complex i difícil com el de la maternitat volguda.

El premi al Millor Audiovisual de Promoció del Valencià ha estat per ‘Cant al ras’, de Josep Pitarch, un documental que recull un esdeveniment únic que es fa anualment Massalfassar.

Finalment, el premi del Públic se l’ha emportat ‘Histories de 3 F’, una reconstrucció de les històries d’aquest barri valencià de Tres Forques a partir de la participació del seu veïnat.

La gala de cloenda ha estat presentat per la periodista Clara Castelló i ha comptat amb la presència, entre d’altres, de Margarita Soler Sánchez, presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana; Manuel Mata Gómez, síndic portaveu del Grup Socialista de les Corts; Ignacio Blanco Giner, secretari autonòmic de Participació i Transparència; Raquel Tamarit Iranzo, secretària autonòmica de Cultura i Esport, Albert Vicent Moreno, cap de la Unitat de Projecció Social d’Àpunt Mèdia; Glòria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València i Diputada Provincial de Teatres, i Abel Guarinos, director de l’Institut Valencià de Cultura.

El director del Festival, Jose Ignacio Pastor, president d’ACICOM, ha fet un breu balanç del que ha sigut el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2019 i també hem comptat amb les intervencions de Tonetxo Pardiñas, president de la SC El Micalet, com a amfitrió; Manolo Molins, soci d’ACICOM i premi Miquelet d’Honor 2019; Carles López Cerezuela Coordinador, de nous formats audiovisuals d’ACICOM; Toni Gisbert i Anna Gascó, d’Acció Cultural del PV, i Manuel Carceller, de la Plataforma per la Llengua

Finalitzat el lliurament dels guardons i balanç del Festival, s’han projectat els audiovisuals: 'Cant al Ras' i 'Santiago Gapp, el sacerdote que se enfrentó a Hitler'.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next