De querellant a denunciat: Alfonso Rus, imputat en un nou cas de desviament de diners de la Diputació

El 'ionqui dels diners' acusa l'expresident de la Diputació de València d'utilitzar diners d'un concurs públic per a finançar el club de futbol Olímpic de Xàtiva
28 maig 2019 16:41h
Rus va denunciar quan era president de la Diputació el desviament dels diners consignats per a l'enllumenat de Llutxent però ara Marcos Benavent assegura que els diners van anar a parar al club que presidia l'exalcalde de Xàtiva. / EFE

VALÈNCIA. El titular del jutjat d'instrucció número 9 de València ha citat a declarar com a investigat l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus el pròxim 9 de juliol per la seua presumpta participació en un delicte de falsedat en document mercantil i prevaricació comés el 2012.

Segons assenyala l'escrit, la citació de Rus es produeix a la vista de la declaració prestada per l'exgerent de l'empresa pública Imelsa Marcos Benavent, i a proposta del declarant, dins d'una causa que investiga un possible delicte de malversació de fons públics.

Fonts coneixedores del cas han explicat a EFE que Benavent va responsabilitzar Rus d'haver ordenat el desviament dels fons d'un contracte per a la renovació de l'enllumenat públic de Llutxent, que finalment van anar a parar, segons el testimoni de l'autodenominat 'ionqui dels diners', al club Olímpic de Xàtiva, equip de futbol que també va presidir Alfonso Rus.

El jutge també cita a declarar com a investigat aquest mateix dia José Estarlich, un exempleat d'Imelsa que posteriorment va exercir com a administrador de diverses mercantils i va actuar com a suposat testaferro de Benavent.

Aquesta investigació, encara que es va iniciar amb anterioritat al conegut com a cas Imelsa, que investiga el jutjat d'instrucció número 18, s'emmarca en la suposada trama corrupta que va desviar fons públics de la Diputació de València.
En funció dels testimonis dels nous investigats, la investigació podria conformar una nova peça separada de la causa matriu, han informat les mateixes fonts.

Aquest assumpte, el desviament de més de 60.000 euros d'un projecte per a la renovació de l'enllumenat de Llutxent, va ser denunciat inicialment per la Diputació de València, que el seu aleshores president, Alfonso Rus, responsabilitzava a Benavent i un altre empresari, Vicente Calvo, d'haver-se quedat els diners. No obstant això, després de la declaració de Benavent del passat 7 de maig, la participació de Rus ha passat de querellant a investigat.

L'empresari Vicente Calvo va admetre davant el jutge haver rebut la citada quantitat "sense cap contraprestació" i ja ha retornat pràcticament la totalitat dels fons amb interessos, malgrat que les fonts judicials consultades li atribueixen el cobrament únicament de l'IVA.

next