Almenys 60 migrants en set pasteres arriben a les costes de la demarcació d'Alacant 

Aquest diumenge es van albirar diverses embarcacions a Torrevella i al port d'Alacant i aquesta matinada cinc persones han sigut rescatades a Calp
30 setembre 2019 10:41h
Aquest dilluns s'ha vist una altra pastera enfront de Santa Pola. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Creu Roja ha atés més 60 migrants que han arribat de forma escalonada durant aquest diumenge i la matinada de dilluns en set pasteres, segons han confirmat fonts de l'organització humanitària. 

Així, van arribar a Torrevella dues embarcacions amb un total de 15 persones, totes elles homes de nacionalitat algeriana menys un, que va afirmar ser sirià. A més, cinc d'aquestes eren menors. El grup va ser traslladat a les dependències de la Guàrdia Civil de Torrevella. 

Tots ells estaven en bon estat de salut i només es va haver d'assistir una persona per hipotèrmia lleu, que va ser controlada pels sanitaris després de proporcionar-li mantes, roba nova seca i alimentació. 

Així mateix, al port d'Alacant va arribar passades les 18.00 hores un primer grup amb 23 migrants, tots ells també algerians i quatre d'ells, menors. Posteriorment, una embarcació francesa va rescatar altres 17 persones que viatjaven en dues pasteres. 

Aquesta matinada cinc persones han sigut rescatades en una embarcació enfront de Calp. Els migrants han rebut atenció a primera hora. També s'ha avisat una altra pastera enfront de Santa Pola, encara que es desconeix de moment el nombre de persones que viatgen en ella.

next