L'alqueria de Bayarri, derrocada pels treballs d'ampliació de la V-21

El Forn de Barraca resisteix i els activistes i el veïnat continuen concentrats per a evitar la demolició d'aquest forn de principis de segle
23 setembre 2019 17:32h

VALÈNCIA. Les obres d'ampliació de la V-21 han enderrocat la primera de les alqueries frontereres de la carretera. Segons s'aprecia en un vídeo llançat a les xarxes socials per la plataforma Per l'Horta, els operaris han començat a derruir l'alqueria de Bayarri, una edificació pròxima al Forn de Barraca que es va començar a desmantellar la setmana passada.

L'empresa de demolicions, en principi, anava a començar el derrocament del Forn de Barraca, però la resistència ciutadana va impedir els operaris continuar amb els treballs. Des del passat dimarts, veïns i col·lectius socials s'han concentrat en els voltants de l'alqueria per a denunciar les polítiques agressives que destrueixen milers de quilòmetres d'horta. En concret, reivindiquen que s'aturen les obres de la V-21 i, a més, que es modifique el PGE d'Alboraia. 

Aquest cap de setmana activistes i veïnat han continuat concentrats a l'alqueria Forn de Barraca –formada per dos edificis pròxims a l'autovia– per a evitar el seu derrocament. Pel que fa a l'alqueria de Bayarri, els col·lectius explicaven la setmana passada que allà no es podia mantenir la resistència pacífica. 


next