Un alt funcionari de la Comissió Europea, condemnat a 4 anys de presó per violar una treballadora al seu despatx

L'exdirectiu va agredir el 2015 una advocada del seu equip durant una festa
19 febrer 2019 17:22h
Pancarta de rebuig a les violacions durant una protesta a Sabadell. Imatge d'arxiu. / JORDI PUJOLAR, ACN

BRUSSEL·LES. Un alt funcionari de la Comissió Europea (CE) ha sigut condemnat a quatre anys de presó per violar una treballadora del seu equip.

Segons informa la premsa belga, l'antic director de la Direcció General de Mobilitat de la CE ha sigut sentenciat per un tribunal penal belga per l'agressió sexual a una advocada del seu equip durant una festa a les seues oficines el 2015. 

El tribunal ha constatat en la sentència que el crim es va cometre amb "l'agreujant" que suposa el fet que l'atacant tinguera "autoritat sobre la víctima". El funcionari europeu, de 51 anys, defensa que va ser una relació sexual consentida i apel·larà contra la sentència.

La Comissió Europea recorda que l'exdirector en qüestió va ser suspés del seu càrrec a la institució quan van ser informats de l'incident. Ara, des de l'executiu asseguren que "estudiaran" la sentència un cop reben el text complet, però avancen que "per llei" no poden adoptar "mesures addicionals" fins que no hi haja "una sentència ferma" sobre el cas.

"La Comissió no dubtarà a adoptar totes les mesures oportunes una vegada que s'haja dictat la sentència judicial definitiva", afirmen.

next