Diari La Veu del País Valencià
Alter Eco, l’app que dona recompenses per fer rutes pels barris de València

VALÈNCIA. Reforçar el desenvolupament local sostenible del turisme promovent la Identitat Mediterrània a través de la implementació d’estratègies turístiques alternatives en 6 pilots codissenyats i implementats per actors públics i privats. Aquest és l’objectiu del projecte europeu Alter Eco –liderat per l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), en representació de l’aleshores Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori–, que ofereix l’oportunitat de provar en ciutats representatives del Mediterrani metodologies existents i eines sorgides en anteriors projectes d’alt impacte en el camp del turisme sostenible o propostes per actors clau amb l’objectiu d’aconseguir estratègies turístiques realistes.

Dins d’aquest programa, sorgeix l’aplicació mòbil Alter Eco, que pretén ajudar a descobrir nous racons de València seguint l’empremta de Pokémon Go –el joc que va aconseguir que milions de persones es llançaren al carrer per a capturar bestioles–. Així, amb l’app s’hauran de recórrer els barris de Benimaclet, Russafa i el Cabanyal per a aconseguir recompenses.

“El boom del Pokémon Go va mobilitzar més de mil milions de persones, i va aconseguir que la gent deixara de jugar a les seues cases i eixira al carrer”, explica Carles Pons, fundador de l’empresa Play&Go Experience, en À Punt . L’objectiu és fomentar el turisme sostenible per a fer que s’arribe fins als barris i es descobrisquen els indrets que hi ha fora del circuit turístic més saturat.

Les rutes d’Alter Eco compten amb punts d’interés que tant turistes com locals recorren per a acomplir missions i trobar premis amagats. “Les recompenses estan molt vinculades als barris on el comerç local és essencial”, explica el director de màrqueting Gersón Beltrán, qui també avança que es troben cafés, ampolles de vi, un quilo de clòtxines i una habitació en un apartament turístic, entre d’altre. A més, el joc inclou un component d’interacció social, ja que promou les reunions físiques de les persones usuàries i una agenda cultural.

Comparteix

Icona de pantalla completa