Alzira i la Universitat de València convoquen el XXV Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General'

El termini de presentació de les obres acaba el 9 de setembre i el títol guanyador es desvelarà el 8 de novembre
17 juny 2019 11:15h
L'obra guanyadora es farà pública i s'atorgarà el 8 de novembre durant la cerimònia de lliurament de la resta de premis Ciutat d'Alzira. Fotografia de la darrera edició dels Premis, l'any 2018. / UV

VALÈNCIA. La Universitat de València i l'Ajuntament d'Alzira han convocat el XXV Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General', en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira. 

La quantia del guardó és de 12.000 euros i el termini de presentació d'originals acaba el dilluns 9 de setembre.

El guardó té la finalitat d'estimular la creació i la difusió d'obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l'abast del públic general i de l'estudiantat preuniversitari en particular els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. 

El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, dins la col·lecció 'Sense Fronteres'.

Els assaigs de difusió popular del coneixement científic i tecnològic que opten a aquest premi poden estar escrits en valencià, en castellà, en anglés o en francés, i han de tindre una extensió d'entre 250.000 i 300.000 caràcters, espais inclosos. 

Les obres es presentaran a través de la seu electrònica de la Universitat de València o en paper al Registre General de la Universitat de València. Han de ser originals i inèdites, i poden presentar-se sota pseudònim.

Formen el jurat d'aquesta edició Maria Dolores Real, vicerectora d'Innovació i Transferència; Carolina Moreno, directora de la col·lecció 'Sense Fronteres'; David González Jara, guardonat en la XXIV edició d'aquest premi; Jose F. Pertusa, investigador del Departament de Biologia Cel·lular i Biologia Funcional, i Amparo Ricos, investigadora del Departament de Filologia Espanyola. Per a la ponderació dels treballs, el jurat atendrà l'interés científic i la coherència de l'obra; la seua creativitat i originalitat; la claredat expositiva i l'estructura del text, i el correcte ús de la sintaxi i normes ortogràfiques.

L'obra guanyadora es farà pública i s'atorgarà el 8 de novembre durant la cerimònia de lliurament de la resta de premis Ciutat d'Alzira. La persona guanyadora, a més del premi en metàl·lic, rebrà el trofeu que simbolitza els Premis Literaris Ciutat d'Alzira.

next