Amàlia Alba, el Grup de Dones dels Ports i Carme Miquel, guanyadores dels Premis Isabel Ferrer del 2019

Els guardons, que reconeixen persones i entitats que lluiten per la igualtat entre dones i homes, s'entregaran aquest dimarts a Borriana
3 març 2019 12:33h
El Consell concedeix els Premis Isabel Ferrer a tres persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. 

VALÈNCIA. Amàlia Alba, el Grup de Dones dels Ports i Carme Miquel han sigut les guanyadores dels Premis Isabel Ferrer 2019, que el Consell concedeix a tres persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes. 

El jurat, presidit pel secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, i amb la participació de la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, va acordar, per unanimitat, les guardonades d'enguany entre les candidates proposades per les entitats feministes valencianes, "a les quals es va convidar a participar activament en el procés de propostes", segons indiquen des de la Generalitat. 

Enguany, l'acte institucional de lliurament de la XXI edició dels premis es realitzarà a Borriana el dimarts 5 de març a la vesprada; el mateix dia al matí, a València, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives presentarà la campanya institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El jurat ha decidit premiar Amàlia Alba Tarazona, a proposta de l'Associació Dones de Picanya, l'Associació de Dones Separades i Divorciades i la consultoria Equality Momentum, pel seu activisme i compromís amb el moviment feminista i la contribució en la seua expansió. 

També ha premiat el Grup de Dones dels Ports, a proposta de l'Associació Adona't, en reconeixement a la seua llarga trajectòria i el paper dinamitzador de l'àmbit rural en favor de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. 

A més, a proposta d'Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, s'ha premiat Carme Miquel i Diego per la seua defensa de l'educació en igualtat i en la llengua pròpia. 

Aquests premis tenen la finalitat de reconéixer i premiar públicament aquelles persones que, des d'un àmbit personal, laboral, social, institucional o cultural, han destacat per trencar els prejudicis socials i culturals que impedeixen a les dones ser iguals que els homes o que hagen destacat per la seua tasca a favor de la igualtat entre dones i homes. 

Els guardons reben el nom d'Isabel Ferrer en honor a aquesta dona castellonenca que va contribuir en el segle XVIII a la promoció educativa de les xiquetes creant la Casa de l'Ensenyament de Castelló, la primera escola d'ensenyament gratuït per a xiquetes de famílies sense recursos econòmics. 

next