Amenábar creu que el boicot a 'Mientras dure la guerra' està fent que més espectadors vagen a veure-la

El director considera que l'acte d'España 2000 contra la pel·lícula és un fet puntual però assegura la ultradreta fa mesos que tracta de boicotejar-la
8 octubre 2019 20:11h
Amenábar ha participat en un col·loqui sobre la seua última pel·lícula als cines Lys. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP/EFE). El director de cinema Alejandro Amenábar ha presentat aquest dimarts a València la seua nova pel·lícula Mientras dure la guerra en els mateixos cinemes on fa uns dies un reduït grup d'individus d'España 2000 irrompia a la sala i desplegava davant de la pantalla una gran bandera d'Espanya. Amenábar ha assenyalat que la ultradreta "porta amb el boicot des de fa temps, però està provocant l'efecte contrari, encurioseix i hi ha més gent que vol veure la pel·lícula".

Sobre eixe incident, Amenábar ha comentat que "el que va passar l'altre dia va ser absolutament puntual", per la qual cosa no li dona major importància. Fins i tot, ha contat com a anècdota que, segons li han explicat els responsables del cinema valencià, els radicals que van penjar la pancarta es van quedar després a veure la pel·lícula. "Vull pensar que els va entretindre", ha postil·lat.

Alejandro Amenábar ha asseverat que Mientras dure la guerra té "una connexió molt forta amb l'actualitat". "És una cosa que no he hagut de forçar molt; quan veies el mateix discurs d'Unamuno, del que estava tractant i l'època que retrata la pel·lícula és una època d'inestabilitat, d'una Europa amb unes forces estranyes i Espanya enmig d'això. Crec que la pel·lícula tracta fonamentalment d'Espanya, de l'Espanya d'aleshores i de l'Espanya de hui i això crea una connexió molt especial amb els espectadors", ha raonat.

Així mateix, ha remarcat que ell no ha fet aquesta cinta per a crear polèmica però creu "important mirar arrere i rascar i investigar en el passat, sobretot per a no repetir el pitjor de nosaltres mateixos".

next