Amnistia Internacional exigeix "immediatament" un port segur per a l'Open Arms

L'entitat denuncia que els polítics estan incomplint "vergonyosament" les obligacions que els imposa el dret internacional
8 agost 2019 17:08h
El vaixell, que navega sota bandera espanyola, es troba a vora 30 milles nàutiques d'Itàlia, entre Malta i Lampedusa. Imatge d'arxiu. / MIQUEL CODOLAR, ACN

BARCELONA. Amnistia Internacional ha exigit "immediatament" un port segur per a les 121 persones de l'Open Arms, entre les quals recorda que hi ha 30 xiquets, entre ells dos nadons, que pateixen "una calor sufocant en condicions d'amuntegament". 

María Serrano, representant de l'entitat, ha criticat que, "tot i la creixent preocupació pel benestar de les persones a bord del vaixell, els polítics estan incomplint vergonyosament les obligacions que els imposa el dret internacional, ja que neguen un port segur a persones que podrien patir tortura si són retornades a Líbia i que estan esgotades i necessiten protecció i atencions". El vaixell, que navega sota bandera espanyola, es troba a vora 30 milles nàutiques d'Itàlia, entre Malta i Lampedusa.

L'entitat critica que el pols que mantenen les autoritats italianes, malteses i espanyoles amb el vaixell de rescat es va produir un dia després que el parlament italià aprovara el decret 'Sicurezza bis', que permet imposar multes de fins a un milió d'euros i retindre els vaixells de rescat privats que entren en aigües territorials italianes sense permís.

Les persones que ara estan a bord van ser rescatades en sengles operacions de l'1 i 2 d'agost en aigües internacionals, la primera a 78 milles nàutiques de Líbia, i la segona, a prop de la zona maltesa de recerca i salvament.

next