L'ampliació de la línia de Rodalies Castelló-Vinaròs suma 20.000 nous usuaris en tres mesos

Un total de 117.000 viatgers han utilitzat els nous serveis des de novembre
11 febrer 2019 13:30h
La mitjana de viatgers per dia ha arribat als 1.300. Imatge d'arxiu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat aquest dilluns que l'ampliació de la línia ferroviària que uneix Castelló amb Vinaròs ha aconseguit 20.000 nous usuaris en el primer trimestre de funcionament, segons el balanç del servei.

Així mateix, Fulgencio ha indicat que la mobilitat ha crescut un 21% entre la capital de la demarcació i les principals ciutats de les comarques de la Plana Alta i del Baix Maestrat en relació amb el mateix període de l'any anterior. Un total de 117.000 viatgers han utilitzat els nous serveis durant els primers tres mesos de circulació i la mitjana de viatgers per dia ha passat de 1.075 a 1.300.

Fulgencio, que ha visitat l'estació de Vinaròs (el Baix Maestrat) al costat de la subdelegada del govern espanyol a Castelló, Soledad Ten, i representants dels municipis beneficiats, ha assenyalat que el dret a la mobilitat és "una prioritat" per al Ministeri de Foment i per als serveis de Rodalies, i que és també "una obligació i un compromís del govern amb la ciutadania", segons ha informat la Delegació en un comunicat.

24 serveis de dilluns a divendres

"El govern sap que cal continuar millorant en aquest matèria. Som conscients que en els últims anys s'ha invertit poc i, per això, en l'esborrany de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019 es fa un esforç considerable per a millorar els Rodalies", ha afegit.

Aquesta nova inversió en els Rodalies que uneixen Castelló amb Vinaròs, emmarcada en les Obligacions de Servei Públic (OSP), ha suposat una oferta global de 24 serveis de dilluns a divendres, 12 per sentit. L'ampliació del servei ha possibilitat que els ciutadans de Castelló, Benicàssim, Orpesa, Torreblanca, Alcalà de Xivert, Benicarló-Peníscola i Vinaròs "hagen vist sensiblement millorades les seues condicions de transport ferroviari", ha assenyalat Fulgencio.

Així, Renfe va programar la circulació de nous serveis de trens entre Castelló i Vinaròs des del passat 12 de novembre. L'ampliació de l'oferta, amb 16 nous serveis, ha triplicat la freqüència de trens entre la capital de la Plana i les principals ciutats de la Plana Alta i del Baix Maestrat.

next