Ampliat el termini perquè les pimes afectades per la DANA presenten la documentació per a demanar ajudes

Economia considera que cal tindre en compte els danys que ha provocat el temporal en les àrees industrials i en les empreses valencianes i per això els dona més marge per al "compliment de les obligacions de justificació i posada en funcionament" de les ajudes
30 setembre 2019 11:15h
Una terrassa de Dolores, durant les tasques de neteja després del pas de la DANA. / EFE

VALÈNCIA. La Conselleria d'Economia ha publicat una resolució per la qual s'amplia el termini perquè les pimes afectades pel temporal d'aquest setembre puguen presentar la documentació justificativa per a les ajudes emmarcades en la segona fase d'implantació del Pla estratègic de la indústria valenciana.

En concret, es tracta de les ajudes per a millorar la competitivitat i sostenibilitat de les pimes industrials dels sectors del calçat; ceràmic; metall-mecànic; tèxtil; joguet; marbre; fusta-moble i il·luminació; químic; automoció; plàstic, envasos i embalatge; productes infantils; paper i arts gràfiques; valorització de residus, i els sectors emergents de la biotecnologia, producció audiovisual i la producció de videojocs.

Segons la resolució que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les pimes beneficiàries havien de posar en funcionament els actius subvencionats entre l'1 de gener del 2019 i la data de justificació de la subvenció. Excepcionalment, i prèvia sol·licitud justificada abans de l'expiració del termini anterior, la resolució de concessió permetia que aquest centre directiu autoritzara l'ampliació d'aquest termini, sense que en cap cas la mateixa puga superar els nou mesos des de l'endemà a la publicació de la resolució de concessió en el DOGV, és a dir, com a màxim fins al dia 13 d'abril de 2020.

D'altra banda, la resolució de concessió estableix que les pimes beneficiàries poden com a màxim presentar la documentació justificativa de les actuacions subvencionades fins al 31 d'octubre del 2019, afegint que només seran admissibles les despeses que han sigut efectivament pagades entre l'1 de gener del 2019 i la data de justificació, amb independència de la posada en funcionament dels actius subvencionats.

No obstant això, Economia creu que cal tindre en compte que entre el 9 i el 15 de setembre del 2019 el territori valencià, i especialment la demarcació d'Alacant, s'ha vist afectat per un temporal de pluges sense precedents associat a una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) d'una intensitat, extensió i abast inusitats que ha ocasionat danys en les àrees industrials i empreses valencianes.

Tenint en compte que aquestes circumstàncies climatològiques excepcionals poden haver afectat greument algunes de les empreses beneficiàries de les ajudes, i per a facilitar-los en tal cas el compliment de les obligacions de justificació i posada en funcionament, podran sol·licitar l'ampliació del termini establit per a presentar la documentació justificativa de l'ajuda, així com per al pagament efectiu de les despeses a justificar, fins al 20 de desembre del 2019.

La sol·licitud d'ampliació haurà de motivar-se en els danys patits, que hauran de ser detallats, i haurà d'acompanyar-se d'una adequada justificació documental d'aquests. La sol·licitud d'ampliació del termini haurà de presentar-se de manera telemàtica abans del 15 d'octubre, i haurà de ser resolta expressament com a màxim el 25 d'octubre, considerant-se estimada en cas de no resoldre's i comunicar-se a l'empresa sol·licitant dins d'aqueix termini.

A més, podran sol·licitar l'ampliació fins al 31 de juliol del 2020 del termini establit per a la posada en funcionament dels actius subvencionats.

next