L'ANC prepara concentracions arreu del món per a protestar contra la sentència de l'1-O

El Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, França, Mèxic i els Estats Units són alguns dels països on hi haurà mobilitzacions quan es faça pública la decisió del Tribunal Suprem
13 octubre 2019 13:05h
Participants d'una manifestació a Brussel·les el 12 de novembre del 2017 en defensa dels polítics catalans empresonats. / LAURA POUS, ACN

GIRONA (ACN). L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat concentracions de protesta a diverses ciutats d'arreu del món en contra de la sentència. 

L'entitat sobiranista ha preparat accions en vora una trentena de ciutats de diferents països com el Regne Unit, Alemanya, França, Mèxic o els Estats Units. Una de les principals protestes està prevista a Londres, on l'Assemblea ha convocat la gent el dia que isca la sentència a les set de la vesprada just davant de l'ambaixada espanyola. A Manchester la protesta es farà al centre de la ciutat, com a les ciutats escoceses d'Edimburg i Glasgow. També hi ha previstes concentracions a la capital d'Irlanda, Dublín, i a la ciutat francesa de Niça.

La branca internacional de l'ANC ha previst també concentracions a Brussel·les. En concret, la capital belga organitzarà dues accions, una el mateix dia de les sentències davant de l'ambaixada espanyola, a les sis de la vesprada, i una altra l'endemà, al rond-point davant de la Comissió Europea, amb la participació de personalitats i europarlamentaris.

A Alemanya, el mateix dia que es faça pública la decisió del Tribunal Suprem, se celebraran actes a Frankfurt i Munic, i s'estan acabant de tancar protestes a Colònia, Hamburg i Stuttgart. Per la seua part, l'Assemblea a Letònia celebrarà l'acte a Riga amb l'actuació d'un dels cors més importants del país. Als Països Baixos també es farà aquell dia, a la Haia.

A Lisboa, per la seua banda, faran l'acció l'endemà, però encara no s'ha revelat la localització per a "evitar interferències per part de grups espanyolistes". També s'ha previst un acte a Zuric (Suïssa). 

A dins de l'estat espanyol també es preveuen mobilitzacions a Madrid i al País Basc.

Pel que fa al continent americà hi ha diverses mobilitzacions previstes. Les més significatives seran a la capital dels Estats Units, Washington, i a la de Mèxic. A ambdues ciutats la reacció està prevista per al mateix dia de la sentència. En canvi, on s'estan acabant de preparar la resposta és a l'Amèrica Llatina. Buenos Aires a l'Argentina i Sao Paulo al Brasil estan acabant de decidir quina acció duen a terme.

A totes aquestes localitats està previst que la protesta vaja en el mateix sentit que fins ara, sota el lema 'Stand up for your rights, stand up for Catalonia', i deixant de banda el caire més polític que tindrà la campanya a Catalunya.

next