Andalusia impulsa una línia de subvencions per als "afectats" per la immersió lingüística

El PP, Ciutadans i Vox ja van pactar al juny destinar 100.000 euros dels pressuposts del 2019 i del 2020 a aquest objectiu
4 setembre 2019 12:36h
Aquest dimarts, el govern andalús va acordar iniciar les actuacions per a modificar durant aquest any les bases reguladores de subvencions a comunitats andaluses a l'exterior per a incloure aquesta línia d'ajuts. / TWITTER JUNTA D'ANDALUSIA

BARCELONA. La Junta d'Andalusia inclourà una línia de subvencions per a activitats i programes destinats a "evitar un abandonament gradual de les arrels culturals" entre els descendents d'andalusos "a l'exterior afectats per processos d'immersió lingüística". 

A mitjans de juny, el PP, Ciutadans i Vox ja van pactar destinar 100.000 euros dels pressuposts del 2019 i del 2020 a aquest objectiu. De fet, aquest era un dels 34 acords que el govern andalús va pactar amb Vox per a poder donar llum verda als comptes públics els dos pròxims exercicis. 

Aquest dimarts, el govern andalús va acordar iniciar les actuacions per a modificar durant aquest any les bases reguladores de subvencions a comunitats andaluses a l'exterior per a incloure aquesta línia d'ajuts.

Segons un comunicat de l'executiu andalús, en els últims anys s'han trobat amb "un nou repte davant l'obligada immersió de tota la població resident en determinats territoris d'acollida", fet que podria provar "una pèrdua gradual de les arrels culturals i lingüístiques dels andalusos que viuen en aquests territoris, i especialment dels seus descendents".

Actualment existeixen 370 comunitats andaluses que apleguen vora 100.000 socis i hi ha més d'un milió i mig de persones que resideixen fora d'Andalusia, segons la Junta, que ha destacat que aquestes comunitats són una "extensa xarxa que ha contribuït a un fort desenvolupament de la identitat regional i a la consolidació d'un important fenomen".

Una llei andalusa del 2006 estableix mesures de suport i foment a les comunitats andaluses mitjançant subvencions i destaca que entre els objectius d'aquesta normativa hi ha "potenciar les relacions socials, culturals, econòmiques i polítiques entre els territoris on hi ha comunitats andaluses, des de la consciència de la identitat d'origen i la protecció dels valors culturals andalusos".

next