L'Anell Verd d'Alzira s'obri camí al paratge de la Garrofera

El recorregut complet, dissenyat tant per a vianants com per a ciclistes, està format per paisatges de ciutat, de muntanya, d'horta i de riu
5 agost 2019 17:37h
L'Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d’Alzira i que "suposa un canvi del model urbà de la ciutat", destaquen des del consistori. / AJUNTAMENT D'ALZIRA

VALÈNCIA. El regidor de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l'Ajuntament d'Alzira, Pep Carreres, ha visitat les obres de l'Anell Verd al paratge de la Garrofera. El camí es podrà recórrer a peu o en bicicleta i permetrà passar per la zona de la Trinxera del Trenet. Carreres també ha visitat les obres del Port de Tous que formen part de l'Anell Verd. En aquesta part de l'Anell Verd s'estan fent obres de pavimentació del camí i reforestant el conjunt d'aquesta infraestructura.

El regidor ha manifestat que el govern municipal "continua apostant per infraestructures sostenibles perquè els ciutadans gaudisquen de forma saludable del terme municipal d'Alzira".

S'ha demanat una subvenció per part de la Mancomunitat de la Ribera Alta a la Unió Europea per a poder adquirir les antigues cavallerisses del ferrocarril a la part alta del Portitxol, on acaba el tram d'aquesta via verda a la zona de la Barraca d'Aigües Vives.

L'Anell Verd és una infraestructura sostenible que envolta el municipi d'Alzira i que "suposa un canvi del model urbà de la ciutat", destaquen des del consistori, ja que "constitueix un nou paradigma de mobilitat més respectuós amb el medi ambient i ofereix tot un seguit d'espais d'interacció social". 

Impulsada per l'Ajuntament de la localitat i amb el suport de la Diputació de València, aquesta "infraestructura sostenible" ja compta amb vora el 50% del seu itinerari disponible per al veïnat. El recorregut –tant per a vianants com per a ciclistes– està format per paisatges de ciutat, de muntanya, d'horta i de riu. 

next