Anticorrupció demana que la Intervenció de la Generalitat informe sobre l'aval a Valmor 

El resultat de les noves diligències podria ser determinant per al futur de la causa, és a dir, per a decidir si l'expresident Camps és processat o si finalment la Fiscalia opta de sol·licitar-ne el sobreseïment
31 octubre 2019 13:08h
Les peticions de la Fiscalia Anticorrupció s'emmarquen en la peça 1 de les tres sobre la Fórmula 1 que estan actives en el jutjat d'instrucció número 2. / VALDRIN XHEMAJ, EFE

VALÈNCIA. La Fiscalia Anticorrupció demanarà que es reactive la investigació sobre l'organització de la Fórmula 1 a València amb la citació del responsable de la Intervenció de la Generalitat que va elaborar un informe sobre el contracte pel qual el Consell va substituir Bancaixa com a avalista de l'empresa Valmor.

Eixe contracte va ser signat el 19 de juliol del 2011 per Francisco Camps, un dia abans de la seua dimissió com a president de la Generalitat, i concerneix l'empresa organitzadora dels primers grans premis de Fórmula 1 que van tindre lloc a València.

Segons han informat a EFE fonts del cas, encara que el termini d'instrucció està prescrit, aquesta diligència es va acordar però va ser suspesa, igual que una altra, que ara la fiscal pretén igualment reactivar, consistent en la traducció de l'anglés a l'espanyol de diversos correus electrònics que obren en la causa.

Aquestes peticions de la Fiscalia Anticorrupció s'emmarquen en la peça 1 de les tres sobre la Fórmula 1 que estan actives en el jutjat d'instrucció número 2, i ha sigut recentment reoberta per a la investigació concreta d'eixe aval.

La viceintervenció de la Generalitat va presentar un informe al jutjat l'any 2017 en què considera que la Generalitat, en substitució de Bancaixa, no va complir amb els requisits establits en la legislació per a la prestació d'avals pel Consell.

Segons el parer d'aquest tècnic, l'aval, com qualsevol altre compromís de despesa pública, hauria d'haver comptat amb suport pressupostari o haver sigut tramitat legalment.

En la mateixa pericial s'indica que, encara que les parts signants d'aquest contracte van acordar sotmetre's al dret anglés, "s'haurien d'haver respectat els principis de legalitat administrativa i financera, de comptabilitat i de control que formen part de l'ordenament jurídic de la Generalitat".

El resultat d'aquestes dues diligències interessades per la Fiscalia podria ser determinant per al futur d'aquesta causa, és a dir, si l'expresident Camps és processat o si finalment Anticorrupció opta de sol·licitar-ne el sobreseïment, com va fer recentment en una altra de les causes sobre la Fórmula 1 en les quals s'investigava Camps i altres exalts càrrecs en el jutjat d'instrucció número 17.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next