Anticorrupció demana l'arxivament de la causa de l'F1 que investiga la compra de Valmor

La Fiscalia considera que l'opció més avantatjosa per al Consell era comprar l'empresa que s'encarregava de l'organització del Gran Premi
26 juliol 2019 16:36h
El govern d'Alberto Fabra va aprovar la compra de l'empresa Valmor el desembre del 2011. / EFE 

VALÈNCIA. La Fiscalia Anticorrupció ha demanat l'arxivament de les investigacions sobre la compra per part del Consell de l'empresa Valmor, organitzadora dels campionats de Fórmula 1 que van tindre lloc a València.

Segons han explicat a EFE fonts de la Fiscalia, aquesta compra va ser la posició menys perjudicial per a la Generalitat, perquè, en cas contrari, hauria d'haver pagat una penalització d'uns 76 milions de dòlars per dues anualitats del cànon establit.

Aquesta investigació forma part d'una de les peces separades del conegut com a cas Valmor (dividit en quatre) en el qual s'investiga l'organització dels cinc grans premis de Fórmula 1 que va acollir el circuit urbà de València entre els anys 2008 i 2012.

En aquesta causa s'investigava un dels aspectes més qüestionats d'aquest gran esdeveniment, la compra de Valmor per part de la Generalitat per 0,99 cèntims el desembre del 2011. El govern d'Alberto Fabra va decidir comprar l'empresa per a poder seguir organitzant el Gran Premi, atés que la mercantil  ja no podia fer-se càrrec de la prova automobilística.

Això va permetre eixugar les grans pèrdues, xifrades en més de 40 milions d'euros, que arrossegava l'empresa privada que van constituir Fernando Roig, Jorge Martínez 'Aspar' i Bancaixa per a encarregar-se de l'organització del Gran Premi d'Europa.

next