Diari La Veu del País Valencià
Anticorrupció es posiciona aquest dimecres sobre la validesa de les punxades telefòniques del cas Brugal

ELX. La Fiscalia Anticorrupció d’Alacant està previst que oferisca aquest dimecres la seua posició sobre la validesa de les intervencions telefòniques que han revelat les presumptes irregularitats entorn del contracte de fems de la ciutat d’Oriola (el Baix Segura), origen del denominat cas Brugal.

Els dos fiscals Anticorrupció alacantins, Felipe Briones i Pablo Romero, faran aquest dimecres ús de la paraula davant el tribunal de la secció setena de l’Audiència Provincial d’Alacant, amb seu a Elx (el Baix Vinalopó), que jutja la suposada trama de corrupció política i empresarial de l’adjudicació dels fems oriolans.

Al començament de març i durant dues sessions, els advocats dels 34 acusats, entre ells els exalcaldes d’Oriola del PPCV Mónica Lorente i José Manuel Medina, i l’industrial Ángel Fenoll, van exposar les qüestions prèvies, on la petició per invalidesa de les escoltes va ser el denominador comú.

A més d’aquest assumpte, la Fiscalia Anticorrupció també haurà de pronunciar-se sobre altres aspectes plantejats pels lletrats dels acusats durant les qüestions prèvies, com el prolongat secret de les actuacions durant la instrucció: 36 mesos entre la primavera del 2007 i del 2010.

17 peces separades

La investigació de les presumptes il·legalitats en l’adjudicació del contracte de fems d’Oriola va destapar 17 peces separades sobre suposades irregularitats en tota la província d’Alacant.

Aquest judici a 34 acusats per la presumpta trama de corrupció política i empresarial sobre el contracte de recollida i tractament de fems d’Oriola es prolongarà fins a finals d’any.

La investigació va començar el 2006 pel possible tripijoc en el contracte local dels fems durant l’etapa de l’alcalde popular Medina i de les 34 persones que es jutgen, quinze han tingut o tenen la condició d’autoritat o funcionaris públics, com Medina, Lorente i set exedils de la corporació municipal.

Per a Medina, Anticorrupció demana 12 anys de presó, per a la seua successora Lorente, 8, i per al principal implicat, Fenoll, un total de 37 anys i 8 mesos. Sosté que Fenoll, qui va destapar el cas en creure que no se li adjudicaria el contracte de fems d’Oriola, va conformar una presumpta trama mafiosa que va extorquir càrrecs públics amb l’amenaça de revelar enregistraments amb informació rellevant per a “doblegar la seua voluntat”.

Entre les peces separades del Brugal destaquen la investigació del pla zonal de residus del Baix Segura –per la qual haurà de ser jutjat l’expresident de la Diputació i del PP d’Alacant Joaquín Ripoll– i la que indaga una presumpta trama de corrupció al voltant de l’urbanisme de la capital provincial, amb els exalcaldes populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo entre els acusats.

Comparteix

Icona de pantalla completa