Una app connecta establiments amb sobra de menjar amb persones que el vulguen adquirir a un preu reduït

Too Good To Go arriba a València sota el lema #LaComidaNoSeTira per a evitar que cada setmana es llancen 5.600 tones d'aliments al territori
19 febrer 2019 19:33h
A València, l'app ja ofereix l'oportunitat de 'salvar' menjar en diversos establiments, com ara Kento, Dulce de leche, Nostrum, Fornelino, Mioya i TupperFit. / EFE

VALÈNCIA. L'aplicació mòbil Too Good To Go, del moviment europeu que lluita contra el desaprofitament d'aliments, arriba a València per a "posar fre" al balafiament de menjar a la ciutat, ja que posa en contacte establiments amb excedent diari de menjar amb usuaris que 'salven' eixe menjar de qualitat a preu reduït perquè no acabe en el fem.

Segons ha indicat el moviment en un comunicat, al País Valencià es tiren cada any més de 290.000 tones d'aliments, la qual cosa suposa unes 5.600 tones de menjar rebutjat a la setmana.

Aquesta app connecta establiments que tenen excedent diari de menjar, com ara restaurants, supermercats, fleques i fruiteries, amb persones que poden 'salvar' eixe menjar de qualitat a preu reduït.

Sota el lema #LaComidaNoSeTira, l'aplicació arriba a València després de l'acolliment a Madrid, Barcelona, Bilbao i Salamanca. Des que vam començar a Espanya el 2018 ja s'han unit més de 95.000 usuaris i més de 400 establiments declarant-li la guerra al desaprofitament de menjar i aconseguint que s'hagen 'salvat' més de 25.000 packs de menjar en només cinc mesos", ha destacat el director a Espanya, Oriol Reull.

A València, l'app ja ofereix l'oportunitat de 'salvar' menjar en diversos establiments, com ara Kento, Dulce de leche, Nostrum, Fornelino, Mioya i TupperFit, entre d'altres. En els pròxims dies s'ampliarà el volum d'establiments i l'eina arribarà a altres localitats de la demarcació; la intenció és sumar-ne també d'Alacant i de Castelló. 

"El nostre objectiu és arribar a tots els racons on puga haver-hi un establiment amb desaprofitament, perquè el nostre repte és que el menjar no es tire", ha assegurat el responsable de la plataforma. D'aquesta manera volen fer "una cosa positiva per al planeta evitant que es tiren al fem tots eixos aliments que estan en bon estat i que al final del dia no s'han venut, al mateix temps que reduïm l'impacte ambiental de tant de desaprofitament".

Packs sorpresa

L'aplicació és gratuïta i està disponible en iOS i Android, amb un funcionament "senzill i intuïtiu" que mostra a l'usuari tots els establiments que té al seu voltant en els quals pot començar a 'salvar' els seus packs de menjar favorit amb preus reduïts, que en la seua majoria ronden entre els dos i els cinc euros.

El contingut és sorpresa, ja que depén de l'excedent que l'establiment té cada dia, i l'usuari només sap què ha 'salvat' una vegada que ha recollit el seu pack, en què "tots els productes són frescos i de qualitat, i molts d'ells elaborats el mateix dia". El pagament es fa a través de l'aplicació i el pack es recull a l'establiment a l'hora establida.

"Salvant un pack de menjar en Too Good To Go estem estalviant l'equivalent al CO2 que emetria un cotxe després de recórrer 7,9 quilòmetres", ha destacat el responsable de l'app.

next