À Punt directe i Ferran Cano s'encarregaran de la retransmissió de La Tomatina

L'emissió començarà a les 10.30 hores d'aquest dimecres 28 d'agost amb una programació especial des de Bunyol
27 agost 2019 10:51h
À Punt emetrà el curtmetratge "El Punto Rojo", que compta amb una història de ficció en clau d'humor al naixement de La Tomatina. / EFE

VALÈNCIA. La televisió d'À Punt retransmet aquest dimecres La Tomatina. A partir de les 10.30 hores s'iniciarà la programació especial des de Bunyol, que finalitzarà a les 12.15 hores. L'horari de La Tomatina és de les 11.00 hores a les 12.00 hores, moment en què una carcassa donarà per finalitzada la batalla.

À Punt ha preparat un dispositiu especial amb una desena de càmeres, algunes de les quals estaran a peu de carrer per a oferir tots els detalls de la festa. El presentador d'À Punt Ferran Cano conduirà la retransmissió acompanyat de convidats especials del poble.

À Punt Mèdia oferirà el senyal en directe de la retransmissió de La Tomatina a diversos canals internacionals, com ara l'agència de notícies en vídeo Ruptly, que pertany a la cadena de televisió RT amb seu a Berlín.

Enguany, l'Ajuntament de Bunyol ha limitat l'accés al recinte a 22.000 persones per motius de seguretat i s'han preparat un total de 145 tones de tomaca que s'utilitzaran com a munició en aquesta batalla, que ja és una de les festes més representatives del País Valencià.

La festa, que compleix 74 anys, es popularitzà arran d'un reportatge emés a TVE el 1983. Des d'aleshores, el nombre de participants, que procedeixen de totes les parts del món, no ha parat de créixer any rere any. La Tomatina es va declarar el 2002 Festa d'Interés Turístic Internacional.

En acabar la retransmissió, a les 12.15 hores, la televisió d'À Punt emetrà el curtmetratge El Punto Rojo, que compta amb una història de ficció en clau d'humor al naixement de La Tomatina.

next