La PDaD s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, PDaD, s'ha adherit a la campanya de suport d'institucions, entitats, electes i particulars, de dins i de fora de Catalunya, per a la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya.

Des de la PDaD rebutgem frontalment els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del Dret a Decidir i el Dret d’Autodeterminació, entenent que són una agressió vers la democràcia i impropis d’un vertader estat de dret.

L’estat espanyol no pot pretendre solucionar amb plantejaments policials i/o  amb el codi penal un conflicte que és polític i que només pot tindre una solució política. Els problemes de la democràcia se solucionen amb més democràcia.

La PDaD recorda que tota font de poder polític emana del poble i, per tant, les institucions i totes les normes jurídiques han de descansar en la voluntat democràtica lliurement expressada pel poble.

Amb aquesta adhesió, la PDaD reclama una sortida democràtica a la voluntat de decidir del poble català i dóna suport a les institucions catalanes i al poble català en la seua determinació de celebrar un referèndum.

Enllaç a la campanya del Pacte Nacional pel Referèndum:

https://pactepelreferendum.cat

photo
Plataforma pel Dret a Decidir, PDaD
 

Comentaris

Nacionalista valencia Valencia
3.

Totes les nacions oprimides del mon tenen dret a poder-se autodeterminar i decidir si volen ser lliures i independents de la nacio opressora de la que formen part per la forca de les armes.
Els nostres estimats germans catalans , com els gallecs bascos i.nosaltres els valencians tots tinim dret a poder ser el que els nostres pobles vulguen.

VISCA CATALUNYA LLIURE I SOBIRANA DE LA PRESO DE NACIONS QUE ES LA ESPANYA CASTELLANA!
NACIO VALENCIANA LLIURE I SOBIRANA!

  • 1
  • 6
Jordiet Elda
2.
El que cal es canviar les llleis. Com vaig dir en un altre article, si per rao de justícia o qualsevol altra cal quebrantar les lleis, hom ha estar dispost a les seues consqüències. Jo crec que Catalunya, i qualsevol entitat que es reconega propia, estiga o no reconeguda com a tal per la resta de l'estat, t deuria tindre el dret de promoure la seua independència sense cap més requisit que la seua própia auitodeterminació.
Però mentre les coses no siguen d'eixa manera, l'estat seguix gaudint de la presuposició que en representa a tots perquè així ho votaren en la transició. Estig segur que hi ha eines en les mateixes lleus (com, per altra bande les havia en le lleis franquistes) per poder canviar la realitat sesnse enfrontar de noi tots els habitatns de l'estat. Malauradament, els descendents polítics d'els qui trobaren travesses per construir un estat sota l'ensenya de la democàcia i la llibertat, ara no volen, ni fer-ho no deixaer que ho facen altres. Com el gos eixe que ni meja ell ni deixa mnnejar els altres.
No és una cosa que m'agrade gens ni que desitge, però no m'estranyaria que les tensions nacionalistes (hi inclosa la naciolnalista espanyola qie tan bé refectixen els comportaments del certs agents de l'ordre envers les llegües cooficials que no són el castellà) finira pegant un esclafit que no sé ni on ens portaria, ni si valdria la pena haver-hi aplegat a eixe preu. I tant em referisc al cas que alguna o algunes comunitats autínomes aconseguisquen la independència, com al cas de que l'espanyolisme tornara a passar sper damunt de les cultures i llengues distintes com una piconadora, en nom d'una, per a mi, malentesa "unitat i integritat del territori nacional", que només exisxtix en la seua concepciuí totalitaria (potser en altres coses no, però en eixa si) que unifica estat, nació i pàtria i els posa el nom d'Espanya
  • 1
  • 8
Micalet
1.

Totalment d'acord.
Tots els demòcrates hem de defensar poder votar el que sigui.
Els catalans tenen el mateix dret a ser lliures que els castellans..

  • 4
  • 9

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat