Música per un País: Florirem d'Esir

Gaudeix de nou d'uns dels articles de Francesc Gisbert, publicat el passat 28/01/2016 en La Veu.

Si repassem la història del pop i del rock, constatarem que la majoria de grups van començar al caliu d'un local, d'un poble o d'una universitat que va actuar a la manera d'aquells atanors o forns alquímics que combinaven sinergies i tot ho feien possible. Els grups de música en valencià no podien ser-ne una excepció i calia desitjar que, en la mesura que avançara la presència del valencià a l'escola, floririen més grups, més joves i millor preparats tècnicament.
 
ESIR sorprén per diversos motius: en primer lloc, perquè les seues components es coneixen des dels temps de l'escola, i van començar a tocar i a actuar juntes des de l'institut. No debades, ESIR és un grup conegut ja fa anys a la comarca de l'Alcoià-Comtat, precisament, per haver actuat en Trobades, aplecs i festivals. Ara, quan han deixat de ser jovençols d'institut i inicien camins distints, aspiren a continuar tocant juntes, agermanades per la música, amb l'edició del seu primer disc, Florirem, un projecte de Verkami en què vos convidem a participar. 
El naixement d'ESIR està lligat a Agres del Comtat, un dels llogarets més màgics i encisadors de la serra de Mariola. Passejant pels carrers i pels entorns d'Agres, te n'adones que és un poble de llegenda, on qualsevol cosa és possible. Fins i tot, que florisca un grup de pop assajant enmig de les soques i els rebrotins d'un bancal, a falta d'un local.

 
Està format per Maria Bas (baix), Irene Belda, Iris Beneito, Teresa Reig i Montse Francés (Veu), Elena Francès (percussió i ukelele), Judit Ferre (bandúrria, clarinet, dolçaina i melòdica), Javi Gracia (bateria) i Inés Reig (guitarra). Pel que fa al gènere, fusionen el pop amb estils molt diversos, la música indi, la rumba, la tradicional, l'ska o el reagge.
 
Entre els videoclips que vos recomane, per conéixer-les, hi ha Una estona amb Estellés, on encerten per l'habilitat d'unir música i recitació, a l'altura dels grups que actualment ofereixen espectacles basats en l'obra del poeta de Burjassot. I també la participació en el projecte d'homenatge a Ovidi Montllor, juntament a altres grups, amb una excel·lent versió del Perquè vull.
 
 
 
Perquè vull
 
Amb Florirem, no floreixen només un conjunt de deu cançons, sinó un prat d'il·lusions compartides, una serra d'esforços contra corrent i un país de lluites per la identitat que ens representen a tot un poble. Tant de bo, el vent de la música escampe la força i l'esclat de les flors que ens arriben des de la Mariola i les porten ben lluny.
 
Francesc Gisbert  
Música per a un país és una iniciativa de la Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat
(Escola Valenciana)

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat