Ximo Puig: ‘Valencians, valencianes... Sóc un poc poeta, un poc incomplidor’

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet el seu segon missatge de Cap d’Any des de la Casa Museu del poeta oriolà Miguel Hernández  sense que les parets, que se sàpiga, s’hagen  vingut avall per l’avorriment  quasi letal que han despertat −quina paradoxa− les seues paraules. No obstant això, aquests fets no preocupen molt el seu equip perquè eixe missatge, per segon any consecutiu, l’hauran vist, a tot estirar, tres mil persones, un senyor de Benimuslem i el govern del Bioparc. “Ah, que açò no s’emet per la nova RTVV o com se diga ara?”, ha manifestat el president mostrant una gran sorpresa.
 
Pel que fa al discurs, s’ha descobert una nova promesa de ‘xou business’. Ximo Puig ha sigut capaç de fer una simbiosi quasi perfecta entre Miguel Hernández i Julio Iglesias:  “Sóc un poc poeta, un poc incomplidor”, versió actualitzada de “Soy un señor, soy un truhán”, ha pronunciat amb la gràcia, eloqüència i persuasió que el caracteritza.

De nord a sud del País Valencià s’han recitat de manera conjunta Las nanas de la cebolla per a celebrar-ho.
 
La cebolla es escarcha
cerrada y pobre
Escarcha de tus días
y de mis noches
Hambre y cebolla
hielo negro y escarcha
grande y redonda

Lluís Gallent

Comentaris

PEP DE L\'HORTA
3.

ha ha ha ha ha ha genial com sempre. Que el nou t'afue l'enginy encara més: materia no en faltarà. I aquest Puig cada dia és menor: un pujolet oportunista i sense substància, que diuen al meu poble.

  • 2
  • 3
Llorenç Algemesí
2.

Més insípid no ho podía fer. "Tots a una veu..." para ofrendar...? Molt bé Miguel Hernández... com negar la poesía i l'art...però no tenim veus antigues i presents al nostre País? I allò de Comunitat? Quina tristor. Quina manca d'esperança malgrat invocar-la sense massa convicció. Terra d¡Esperança però no aquesta que se'ns vol atribuir. Cosir, cosir....però quines peces vol cosir? Les de Ponent, les de l'Est, les del Nord? Només del del Sud?

  • 3
  • 1
Micalet
1.

Home, de fet no tenir encara una televisió decent, és deplorable.
Ignoro que va dir el president Puig en el seu discurs, però el millor que podia fer és no celebrar-lo.
De moment res a celebrar encara, però l'esperança de retornar a la normalitat existeix.
A veure President si l'any vinent, podrà emetre el seu discurs per la televisió del País Valencià. Com Déu mana.

  • 4
  • 1

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat