La Guàrdia Civil s’apunta al Voluntariat pel Valencià

"Hemos descubierto que lo hacen en pareja y ¿Quién mejor que nosotros para eso?", ha declarat el portaveu de la Guàrdia Civil
 
Després dels últims episodis en què Guàrdia Civil i Policia Espanyola tant han fet pels drets lingüístics dels valencians, sensibilitat que atresoren des de temps immemorials com tothom sap, han decidit en un pas més avant: apuntar-se a la campanya Parla’m en valencià del Voluntariat pel Valencià, perquè a ells això de fer les coses en parella els agrada molt. "Però sin mariconadas", ha matisat el caporal Romerales de la caserna del barri de Patraix de València.
 
Si Ací tens una infusió de valencià era un dels eslògans anteriors, la Guàrdia Civil proposa per a la pròxima campanya Som més que dos, som un tricorni. El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, s’ha adherit de forma incondicional i està, fins i tot, disposat a substituir un agent quan faça falta per allò de completar el tricorni.

De moment, els membres de la Guàrdia Civil parlaran entre ells en valencià, però eliminaran, això sí, els pronoms febles, perquè un "español nunca es feble, signifique lo que signifique", ha conclòs el portaveu, secundat a la seua dreta pel caporal Romerales.

Lluís Gallent
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat