La Guàrdia Civil s’apunta al Voluntariat pel Valencià

"Hemos descubierto que lo hacen en pareja y ¿Quién mejor que nosotros para eso?", ha declarat el portaveu de la Guàrdia Civil
 
Després dels últims episodis en què Guàrdia Civil i Policia Espanyola tant han fet pels drets lingüístics dels valencians, sensibilitat que atresoren des de temps immemorials com tothom sap, han decidit en un pas més avant: apuntar-se a la campanya Parla’m en valencià del Voluntariat pel Valencià, perquè a ells això de fer les coses en parella els agrada molt. "Però sin mariconadas", ha matisat el caporal Romerales de la caserna del barri de Patraix de València.
 
Si Ací tens una infusió de valencià era un dels eslògans anteriors, la Guàrdia Civil proposa per a la pròxima campanya Som més que dos, som un tricorni. El delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues, s’ha adherit de forma incondicional i està, fins i tot, disposat a substituir un agent quan faça falta per allò de completar el tricorni.

De moment, els membres de la Guàrdia Civil parlaran entre ells en valencià, però eliminaran, això sí, els pronoms febles, perquè un "español nunca es feble, signifique lo que signifique", ha conclòs el portaveu, secundat a la seua dreta pel caporal Romerales.

Lluís Gallent
 

Comentaris

La figa de ta tia
5.

Seguramwnt per alguns siga graciós, a mi no em fa ni puta gràcia, i hem pareix una falta de respecte que diu ben poc del seu autor.

  • 0
  • 1
Esquellot
4.

I perque no els posen un traductor per parella?, uns quants nous funcionaris més no serien cap problema a l'espanya del "Todo por la napia", i li donaria una simbologia molt adequada i més integradora al significat del tricornio a les colònies.

  • 2
  • 0
Micalet
3.

Costa de creure. Quan hagin fet un any d'aprenentatge en podem tornar a parlar.
De moment queda per veure. La desconfiança és total, absoluta.

  • 3
  • 0
Castellonenc Castelló de la Plana
2.
Crec que els tricornuts no tenen sensibilitat ni cultura suficient per a interessar-se pel Català que parlem al País Valencià.

Els tricornuts estan convençuts de que ells parlen la millor llengua del món mundial, estan convençuts que han vingut a una terra de misions per a convertir a uns pobres ignorants analfabets, com nosaltres els valencians, en dignes parladors de la millor llengua del món mundial, la seua.

És un problema de cultura, d'actitud i d'obertura mental.

Sincerament, no veig als tricornuts interessats en una llengua aldeana, com la nostra.
  • 4
  • 0
vicent quart de poblet
1.

Els valencians sempre hem segut un poble obert i integrador. Crec que es una bona iniciativa ajudar a que es puguen sentirse volguts i estimats, i una bona forma es a través del Voluntariat pel Valenciá.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat