Diari La Veu del País Valencià
El Corredor Mediterrani passarà per Alcobendas
Juan Roig, president de Mercadona, aprofitarà per obrir un supermercat al poble madrileny

Empresaris valencians i catalans s’han reunit, per a desesperació d’Isabel Bonig, a Tarragona per a demanar una Espanya més circular que radial i han rebut com a contestació del govern de Rajoy que sí que està bé això del Corredor Mediterrani, però que haurà de passar per Alcobendas perquè tots els espanyols han de ser iguals i solidaris davant la llei. El xicotet detall que s’hi trobe a 350 quilòmetres de distància cap a ponent i que per eixe motiu no es puga desviar és una discriminació intolerable, ha dit el ministre de Justícia Rafael Català. El de Foment, Iñigo de la Serna, considera que el sobrecost no importa perquè ho pagaran els valencians i catalans. «¿No estan més de quaranta anys pagant autopistes de peatge mentre que la resta de l’estat tenim autovies de franc?», ha conclòs sense respondre a la pregunta si això no li pareix injust i insolidari.

Durant la trobada, l’empresariat valencià i català, per a major exasperació de la Bonig, han exigit la posada en marxa del corredor entre Algesires i la frontera amb França i han denunciat que Barcelona i València, ací ja Isabel Bonig ha exhalat lúltim sospir, no tinga connexió d’AVE i s’hi tarde més temps ara que fa vint anys.

El clam pel corredor ha tingut també efecte en el refranyer popular, així s’ha canviat el «Tens més moral que l’Alcoià» per «Tens més moral que els defensors del Corredor Meditarrani».


Comparteix

Icona de pantalla completa