Per Tecnonews / AMIC

Un nombre preocupant: en cinc anys Europa necessitarà 500.000 enginyers TIC. Són xifres del Fòrum de Davos.

Què és el preocupant d’aquesta xifra? Molts diran que l’ocupació, sempre que vingui, és bo per sé. Doncs el problemàtic és que Europa, i sobretot Espanya, no estan preparats per a generar aquest volum de professionals TIC que el futur demanda.

Iniciatives com ITScool han detectat a la perfecció quin és el problema d’aquest fenomen. Les vocacions dels professionals es creen a la primària i la secundària. És llavors quan vam començar a saber, la majoria, què serem o que volem ser en un futur. Són aquestes edats on hem d’incidir en fer créixer les vocacions TIC, en fer que els alumnes vulguin ser enginyers.

Es necessiten mig milió d’aquest tipus de professionals que difícilment generarem en cinc anys. Els motius és una falta d’educació en informàtica per a aquestes edats i una visió que el món de les enginyeries pertany als homes.

A continuació et deixem algunes eines útils per si decideixes que els més petits de la casa han d’aprendre a programar ia.

Dash i Dot són dos robots que funcionen a partir de les ordres que els nens els donen a partir de 4 aplicacions dissenyades segons el nivell. Amb ells els menors aprenen que si les coses funcionen ho fan a partir d’ordres, com si de codis informàtics es tractés. De la mateixa manera funciona Lego We Do 2.0.

Scratch creat pel MIT el 2003 és avui dia la gran esperança per a moltes escoles. Aquest sistema de programació destinat a nens i nenes d’entre 8 i 16 anys és la manera d’aprendre a programar. A més de tenir milers de possibilitats per crear videojocs per exemple presenta una interfície adequada per als més petits.

Comparteix

Icona de pantalla completa