Diari La Veu del País Valencià
Millora en l’extinció d’incendi a través dels drones
Per Tecnonews / AMIC

Drone Hopper, empresa espanyola especialitzada en disseny i fabricació de drones auto-guiats per al transport i aspersor dirigit de líquids, presenta una solució d’alta tecnologia per a l’extinció d’incendis.

La tecnologia avançada de l’empresa fa del seu dron el millor aliat en l’extinció d’incendis. El disseny incorpora sensors tèrmics i un sistema de geo-localització que permeten ubicar el punt adequat per a l’extinció de l’incendi així com la coordinació de la seva actuació conjuntament amb els equips de bombers.

Funcionament del dron de Drone Hopper

1. Mode terra. Els drones es transporten per terra i s’enlairen des d’una posició propera a l’incendi per posteriorment dirigir-se cap a la línia de foc. L’enlairament es realitza des de la zona de proveïment proper a l’incendi, per la qual cosa permet un nombre molt alt d’operacions en un temps molt curt.

2. Mode aire. Els drones també podrien anar en una aeronau de manera que podrien ser llançats des d’una altitud determinada per sobre sempre de les àrees afectades pel foc.

Una vegada posats en marxa els drones utilitzen aigua nebulitzada com a eina clau per a l’extinció dels incendis. A l’aigua nebulitzada la gota és menor i això permet que l’eficàcia d’extinció sigui més gran; ja que a menor mida de gota es cobreix més espai.

Aquest dron és el resultat d’anys d’investigació i especialització, ja que Pau Flors, fundador i CEO de la companyia és un enginyer aeronàutic amb una àmplia experiència professional en Airbus. Pablo Flores destaca: “El nostre dron és un avanç que revolucionarà les tasques d’extinció d’incendis. Les oportunitats que ens brinda la tecnologia són molt àmplies i totes elles vénen integrades en el que serà el millor aliat dels bombers i equips de terra. Els drones ja s’estan utilitzant en moltes tasques, però fins ara, no hi ha un dron com el nostre; capaç de transportar aigua nebulitzada a alta velocitat juntament amb tots els sistemes de geo-localització i càmeres amb visibilitat nocturna “.

A més de poder transportar aigua nebulitzada a alta velocitat directament al focus de l’incendi, el dron incorpora sistemes de càmeres tèrmiques i infrarojos, el que els permet actuar en condicions d’escassa o nul·la visibilitat. Aquestes càmeres emeten imatges a temps real, això permet una millora en la coordinació dels equips de terra d’assistència en incendis. Aquestes imatges es poden utilitzar també per a l’estudi del focus de l’incendi, i elaboració de patrons d’incendis. D’aquesta manera es podran anticipar les tasques d’emergència per evitar l’expansió d’un incendi existent, i l’aparició de nous incendis.

Comparteix

Icona de pantalla completa