AMIC – Tot Sant Cugat

Per fer un reg ecològic és necessari comptar amb sistemes apropiats per a cada jardí en particular. No obstant això, aquells que no puguin accedir a col·locar un sistema de reg, també poden col·laborar amb el reg ecològic. Això es fa fent servir pistoles de reg o mànigues de reg per exsudació.

Si el jardí és petit, el més aconsellable és regar amb les típiques regadores. Tanmateix, altres alternatives per aquest tipus de jardí són el test d’autoreg o el sistema de reg per goteig o localitzat. Aquest sistema implica regar cada planta de manera individual aplicant per a aquesta tasca degotadors. Entre els diferents degotadors que existeixen en el mercat, els més ecològics són els de botó i els autocompensats.

Si el jardí és gran, el sistema de reg per aspersió és el més recomanat. Una variant més petita d’aquest sistema és el sistema de reg per dispersió.

A més dels sistemes esmentats, podem nomenar el reg per goteig subterrani o el sistema automàtic solar de reg.

En el moment d’escollir el sistema de reg per al jardí, s’aconsella considerar les dimensions del jardí, el tipus de terra, el clima, el temps que se li pot dedicar al manteniment i el pressupost.

Font: Vivienda saludable (www.vivirhogar.es)

Comparteix

Icona de pantalla completa