El litxi, un fruit complet per mantenir la nostra salut

14 desembre 2016 01:00h
Aquest fruit té els seus orígens a la Xina i el seu nom ens dóna pistes de la quantitat de beneficis que aporta a l’organisme, ja que significa “regal per a la vida fidel”. D’una banda, els flavonoides que conté ajuden a combatre malalties mortals com el càncer, a la vegada que també resulta beneficiós per a la salut del cor gràcies als seus alts nivells de polifenols.

D’altra banda, el litxi és una excel·lent font de vitamina C que ajuda a desenvolupar resistència contra agents infecciosos i els radicals lliures alhora que beneficia la pell, els ossos i els teixits del nostre cos. Les vitamines del complex B també tenen una presència important en la composició d’aquest fruit i això es tradueix en un reforçament del sistema immunològic, una millora de la funció d’alguns òrgans (especialment el fetge i l’estómac) i una ajuda per a la metabolització dels carbohidrats, les proteïnes i les grasses.

La seva acció antioxidant resulta útil per a persones amb el colesterol alt, perquè inhibeix l’oxidació del colesterol “dolent”. A més, el seu baix contingut calòric i l’absència de grasses saturades el fan un aliat ideal per aquelles persones que segueixen dietes de pèrdua de pes. Tot això fa del litxi un fruit complet que pot contribuir a una millora de la nostra salut i a mantenir uns nivells ideals en algunes de les funcions més importants del nostre organisme.
 


 
next