Majordom virtual per a gent gran a Catalunya

21 gener 2017 01:00h
Per Tecnonews / AMIC
 

Worldline ha col·laborat en la creació de la plataforma d'ALFRED, l'Auxiliar Interactiu Personal per a la Vida Independent i l'Envelliment Actiu. Es tracta d'un projecte amb l'objectiu de desenvolupar un ecosistema de serveis i solucions per a la gent gran que els permeti seguir mantenint la seva independència, i alhora facilitar la coordinació amb els seus cuidadors i fomentar la seva inclusió social dels majors catalans.

Dins de l'abast de ALFRED s'ha creat un majordom virtual personalitzat per a dispositius i plataformes mòbils, aplicant tecnologies d'última generació com la interacció avançada per veu, pel que és possible parlar directament amb l'Assistent Interactiu. L'aplicació és de fàcil maneig i proporciona els serveis relacionats amb la inclusió social, les cures, l'exercici físic i els jocs cognitius.

A través d'aquest projecte de recerca, les empreses i institucions que integren ALFRED contribueixen a una societat millor, on les persones grans puguin viure a les pròpies llars, amb la possibilitat d'actuar de forma independent i participar activament en la vida social.

ALFRED està fonamentat sobre quatre pilars bàsics:
 
1. Assistent d'interacció per veu amb l'usuari per permetre a les persones d'avançada edat comunicar-se amb ALFRED i fer preguntes o definir ordres.
2. Inclusió social personalitzada per suggerir esdeveniments socials acords a cada usuari, considerant els seus interessos i l'entorn social.
3. Atenció eficaç i personalitzada per aconseguir una major eficiència amb les cures de l'usuari, permetent al personal mèdic accedir a la informació de l'ancià procedent de sensors.
4. Prevenció de deficiències físiques i cognitives mitjançant la incorporació de jocs seriosos per millorar les condicions físiques i cognitives.

En el projecte ALFRED han participat 11 socis de cinc països diferents: Aitex, Ascora (coordinador del projecte), Atos, Charite-UniversitaetsmedizinBerlin, E-Sèniors, IESE Business School, NationaalOuderenfonds, Talkamatic AB, TechnischeUniversitaetDarmstadt, TieNederland i Worldline. Els resultats s'han posat a prova en 2016 en tres països europeus (Alemanya, França i Holanda) amb usuaris reals, amb l'objectiu d'aplanar el camí cap al mercat i facilitar la seva adopció per la societat.
 
next